Rinusrunning
Marathon/Ultra
Rinusrunning
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Mijn wens om eens wad te gaan lopen is in vervulling gegaan en dankzij mijn vrienden Linda Voets en Arjan Hoekman hebben we een super dag wadloop dag gehad!.
Café Land en Zeezicht op de pier van Holwerd. Vanaf deze pier vertrekt ook de veerboot naar Ameland was de start van onze wadlooptocht vroeg in de ochtend om 7:30 uur..De wekker had ik die ochtend al om 4 uur gezet om op tijd te zijn in het verre Friesland!.


Na uitleg gaan we op weg en het begin is goed te doen en lekker verhard..dan krijgen we toch echt slik en prut en we beginnen al te wankelen en je gaat al vast zitten met je schoenen!. Linda Voets  gaat steeds meer wankelen en met elke stap een plons prut omhoog op je benen of  richting buurvrouw, hahaha...Daarna weer een gemakkelijk stuk en zo wisselt het af met water tot aan je middel, prut diep weg en mosselbanken en natuurlijk de verhalen over het wad en het getij. Op een gegeven moment meende ik toch echt een heuse scheet te horen bij Linda Voets vandaan en samen met Arjan Hoekman keken we naar Linda en ik dacht meten aan haar uien verhaal op haar vlog https://www.youtube.com/watch?v=5qOkxqsgygE Maar nee, dames laten geen scheten en het was gelukig de lucht die verplaatste omdat Linda in de prut stapte ;-)..
We lachen erg veel onderweg en verhalen van vroeger, nu en wat we allemaal hebben mee gemaakt kwamen te spraken.. Dan eindelijk land en we lopen nog door een diepe prut stuk en Arjan Hoekman, maakt nog een val naar voren, iek en een p[aar meiden gingen mee met Arjan, hahaha..
Dan bij de boederij afspoelen en wat stinkt het allemaal en gooi mij gympen weg en niet te redden..Onze Linda dol op schoenen poetst totdat de laatste stukje prut weg is gepoest ;-)..


Bij Ness maakt Linda haar Vlog en we drinken gezellig, gebakje en we genieten van deze vakantie dag.. Dan naar de boot terug naar vaste land en we zijn stil en praten en we dromen weg met uitzicht wad..
Dan naar huis en pff, wat een dag zeg enn ik heb onwijs veel spierpijn, en Linda kan amper goed lopen van de spierpijn en onze Ar heeft nergens last van???. Hoe kan dat, wij ultra lopers spierpijn en kreupel, hahaha, en hij niet??.
Kort en bondig: Dit is een dag om nooit meer te vergeten, zo mooi en echt genieten van het wad, slik, de natuur en van elkaar en vrienden voor het leven.. Thanks Arjan en Linda en zo dankbaar...
Reacties

De afgelopen week zat vol met leuke activiteiten en heerlijk zo deze zomer maanden!.

Vrijdag 17 Juli was weer de KUSTbunker -run en net als vorig jaar echt leuk om in Wijk aan zee met een groep hardlopers de bunker omgeving in de duinen te ontdekken.
Dit keer had ik er ook een strand  spel variatie bij bedacht!..We begonnen met het levendige mensen tik spel, wat enorm leuk was om te doen en veel gelach uit de groep.
Zelf in elkaar knutsel;en het evenwichts spel met touwen waarbij in 2 teams een fles water op een plankje met touwen in evenwicht naar de andere kan van het strand gebracht moest worden!...De mannen deden dat een stuk beter dan het vrouwen team!..
Ook het blind running met de ogen dicht was gaaf en een aparte beleving om te doen..Natuurlijk de duin en strand met bunker run zelf daarna en de duik in zee was geweldig, wel ietsje fris maar goed te doen.
na praten bij de standtent de kust en een mooie afsluiting van de avond, top.

Dat weekend had ik een 2 daagse golf cursus in Amsterdam zodat ik de kneepjes van het golven onder de knie ga krijgen!.
Erg leuk om te doen en tot in de avond 2 dagen oefenen, theorie lessen en natuurlijk de examen!!.
Erg technisch allemaal en erg genoten..Afsluitend de baan permissie gehaald en binnen kort mijn GVB halen...

Dus weer een mooi druk weekend!.Reacties

Verslag Bokemei marathon 12 Juli 2015!. http://www.bokemei.nl./ Leuke kleinschalig goededoelen marathon georganiseerd door onze Bob Bock in het Westerpark van Amsterdam!. Met fazer naar het park en de party tent met verzorging staat al; klaar en we maken een praatje met de bekende lopers/sters en natuurlijk een startnummer..Onze Bob gaat uitleggen hoe de route loopt door het Westerpark en we moeten 10 rondes afleggen van meer dan 4 km!.. Mijn loopvriendin Linda Voets is er ook bij en voor haar een mooie thuis marathon in haar training gebied..

Dan de start en met 25 deelnemers zijn we weg voor het eerste rondje park..Bob rent voorop zodat een ieder de juiste ronde weet en ik klets gezellig met Ferry van der Ent, Emily Shultz, Linda, Jesse en Tobias Lundgren fiets mee het eerste rondje..

Tempo is toch nog best hoog en het is benauwd, maar geen warme zon dit keer!..Na de 1e ronde loop ik met Emily en Linda in de buurt en het gaat best snel eigenlijk, maar het voelt goed, dat wel.. Ik zie in de verte de nummer 1 lopen en besluit iets te gaan versnellen de volgende rondes en haal in de 3e ronde de hardloper in en loop weer 1e smile-emoticon... De halve marathon tijd gaat in 1:40 uur en met de goede verzorging post is het heerlijk lopen met al die hardlopers en honden in het park, af en toe een sprong naar links om een hond te ontwijken!!.

Na 5 rondes zie ik wel dat Linda op gepaste afstand wel achgter mij zit en bedenk dat ze ook best goed loopt zeg1!. Maar ik weet ook dat ik dit tempo niet de gehele marathon ga volhouden en bij ronde 6 zie ik Linda al een stuk dichterbij komen en zwaai nog even naar haar bij het achterom kijken.. En dan nog 3 rondes te gaan en met ruim 30km op de teller gaat mijn tempo omlaag en Linda komt als een sneltrein voorbij en het lijkt wel of ik stil sta!!!!...Ik kijk goed naar mijn tijden en weet dat ik snel ga, maar dat Linda helemaal als een raket gaat..

Ik probeer bij te blijven,  maar dat kan ik echt niet bij benen en moedig Linda aan om lekker door te gaan en bewonder gewoon haar snelheid op dit punt, echt goed zeg!!!.

Nog 2 ronde te gaan en dit rondje gaat lastiger en probeer het tempo terug te vinden...Dan nog 1 rondje te gaan en zie Bob voor mij lopen en een mooi punt om naar toe te werken en dan de laatste meters en kom na 44,3 km in 3:33 uur binnen!!, marathon tijd 3:26:06 uur!!!. Super blij natuurlijk en een mooie PR gerend...

Dan wachten op de andere deelnemers en dan de prjsuitreiking.. Loopvriendin Linda 1e, ik zelf 2e en Emily 3e...Toch nog 1e bij de mannen en voor het eerste van mijn harlopen een prijsje gewonnen, hoe is die dan, hahaha... Dan op weg naar het werk, want dat roept die middag..

Kort en bondig: Super leuke marathon en Bob bedankt voor de organisatie en route.. Natuurlijk petje af voor Linda haar super tijd van 3:16 uur en gefeliciteerd meid!!!, echt trots op mijn kanjer.. Ook Emily prachtige 3e plaats op 3 minuten achter mij... Erg blij met mijn PR en dat na de ultra in Amsterdam vorige week en 50km op het strand afgelopen Donderdag!!.

Het gaat goed en alweer mijn 4e PR gelopen op de ultra en marathon de afgelopen 3 maanden!!. Dus zelfs met je 50 jaar kan je dus sneller en beter worden, hahaha.. Deze week rust en studie voor volgend weekend!!.

Iedereen bedankt en tot snel..

Reacties

Het hardlopen waar deze blog voornamelijk over gaat loopt met zijn ups en downs!!.

Vlak voor het vorig weekend was er een hond die nodig voor mijn fiets wiel moest duiken en ik over de kop ging met fiets en al!!.
Gelukkig niet gebroken of zo, maar wel een aantal dagen stijf en pijn in mijn hoofd!..
Dat weekend een 6 uur run in de Haarlemmermeer maar dat werd door de hond gebeuren geen sucses en ben na 34km gestopt!..
Toch te veel last van vermoeidheid en voelde gewoon niet lekker door de val.

Op de Zondag stond de Tatasteel Marquetteloop op het programma en als voorzitter van de Tatasteelrunners wilde ik daar graag bij zijn en een mooie gezellige loop ervan maken..
Super gezellig en best warm en mooi weer en helaas was het zelfde gevoel als de dag er voor na 3km al en ben na 1 rondje rennen gestopt..
Beetje baal natuurlijk maar de na zit was super met de grote groep Tatasteel runners.

Afgelopen Zaterdag de 60km Rondje Amsterdam!.
Door de verwachte hitte was het rondje veranderd met extra verzorging en loop lussen in het recreatie gebied zodat ook de lopers de kortere route kunnen nemen als ze veel; last kregen van de hitte.
Zo gingen we van start in Diemen om na 20km in het Twiske aan te komen voor de 20km lus lopen!.
En het was met 33 graden best warm en ik had gelukkig veel drinken mee en extra eten..
Ondanks dat bleef het tempo best hoog en liep lange tijd met de kopgroep om na 30km als 1e te gaan rennen..
Natuurlijk veel water blijven drinken en doorgaan..

Na de 20km in het Twiske op de weg terug voor de laatste 20km naar de finish in Diemen!.
Het werden lange km en de polder wegen met de windstilte en hitte duurde lang en gelukkig had ik het pontje mee en dan de laatste 10km en dna gewoon door zetten en blij als je Diemen in loopt!..

De 60km finish in 5:43 uur en als 1e van de 60km lopers binnen gekomen!!
Super blij en zeker na de niet zo leuke uitstap weekend er voor..
Tijd is prima en weet dat het goed zit met de conditie en trainingen...

Op naar het volgende doel, het NK 100km in Winschoten in September..


Reacties (1)

Vorige week aan de wandel 4 daagse van Alkmaar mee gedaan!.

 Voor mij maar 3 dagen,  want helaas kon ik de laatste dag geen vrij krijgen van het werk!.
Leuke wandel tochten van 25km rondom Alkmaar en omgeving en een keer weer iets anders dan hardlopen!.
En ja, wandel de wandel is zwaarder dan gedacht, je gebruikt andere spiergroepen..
In ieder geval is een wandel tocht leuk om een keer te doen.

Verder, afgelopen week een fun 10km loop gedaan bij de Scouting van IJmuiden.
Met nog een aantal Tatasteelrunners op de Woensdag avond door het mooie duin en bos gebied van IJmuiden rennen.
Lekker losjes allemaal en met een tijd van 51:11 minuten prima en relaxt!.

Dit weekend de Marquetteloop met de Tatasteelrunners op het programma en lekker gezellig rennen in mijn achtertuin.
Volgende week een verslagje..

Fijn weekend.
Reacties

Maasdijk marathon 2015!. Een mooie kleinschalige punt naar punt marathon langs en op de dijken van de maas van  De start is bij het gemaal Gewande en gaat voornamelijk over de dijken via Maren-Kessel, Lith, Lithoijen, Oijen, Macharen, Megen, Dieden en Demen naar de finish in Ravenstein. Volgens horen en zeggen 81 deelnemers?..We zijn mooi op tijd en krijg dit keer startnummer  466! en we nemen een heerlijk kopje thee met uitzicht op de maas.

Het is bewolkt en weinig wind en na de mooie marathon van Hoorn vorige week kwamen ook de gedachten toen naar voren dat ik aldaar mijn PR 3:28:20  uur op de marathon had gerend en mijn enigste marathon tijd onder de 3:30 uur!!. Zou ik vandaag een PR kunnen rennen was de vraag deze week?. Echt voor een marathon train ik niet en weet je wat, ik kijk hoe ik mij voel en hoe het weer bij de maasdijkmarathon is...En anders gewoon snel van start gaan en als training flink de benen en spieren voelen en dan proberen om dan toch tot de laatste marathon km vaart te houden, in ieder geval niet al gaan wandelen 7km voor de finish!!.

Bij de start een praatje met Ineken Scheffers en ook Endymion Kasanardjo is van de partij, gezellig!. Dan de start en sta achter in en na de eerste km ga ik vaart maken..Ojee, wat is dat, komt de zon door de bewolking?...dat moeten we niet hebben hoor en gelukkig is er weer bewolking en nu tandje erbij richting de 4:25 min/km!.. Ik haal lopers in het gaat lekker en super mooi langs de dijken en polders en wat gaaf mooi hier zeg!!.Ik haal Endymion in en hij verbaasd of ik soms 3:15 uur als eindtijd wil lopen..haha, nee joh, ik ga lekker hard van stapel en dan als training zo min mogelijk tot het eind doorgaan met verval maar niet of weinig wandelen...en wie weet een PR?..Sucses hoor ik!!./

Ik voel mij best goed en ondanks dat het benauwd is gaat het lekker..De 10km in 44 minuten en hoor op een gegeven moment dat ik op plaats 10 loop!..Mooi, en boeien dan ,  want een podium gaat het zeker niet worden met mijn leeftijd van 50 jaar wink-emoticon. Ondertussen nog maar weinig lopers en de lopers die er lopen haal ik al snel in en loop dan langs gezellige publiek op de dijk en er is gelukkig water maar ook de zon is na 10km door gebroken en het is echt warm in het zuiden van het land met dik 23 graden!!. Pfff en krijg het echt heet en gooi veel water sponsen over mij heen voor verkoeling...Maar blijf de 4:30 MIN/km vast houden en kan zelfs nog genieten van de mooie omgeving.. Alleen lastig dat dijk op en af en dan voel ik wel de beentjes..

En dan  als de halve marathon in 1:37 uur gaat haal ik nog een loper in en dan...helemaal niets geen loper meer te zien en hoor dat ik op plaats 5 loop!!...Het zou toch niet dat....Nee Rinus, droom maar lekker verder want je komt je zelf nog tegen weet je nog, hahaha.. Ik moet door de zon en warmte die nu echt behoorlijk is gas terug nemen en langzaam aan gaan we richting de 4:45 min/km volgens garmin en probeer dit vast te houden.. Maar ja, het is een eenzame tocht en hoor een estafette loper mij inhalen, het team staat op plaats 2!!. Maak een praatje en weg zijn ze..Lange dijken en een brandende zon maakt het steeds lastiger en de 30km gaat in 2:20 uur en zie dat het tempo nu vast houden lastig gaat worden..

Ik voel mij bij km 35 een eenzame loper en hoe lang loop ik al alleen?...volgens mij al dik 15km en waar is iedereen dan toch, behalve de steppers dan!!. Nu moet ik echt de pace van 5 minuut de km vast houden maar dat is lastig en dan komt Endymion voorbij in een sneltrein vaart, teminste, zo voelt dat smile-emoticon..Later nog een loper en nog een loper en jeetje, wat nu...Gelukkig nog maar 3km te gan en het publiek maakt er een feest van op de dijken en bij mij gaat het nu wel echt lastig worden en kook van de hitte en zon..Ik voel verbranding op de huid en niet ingesmeerd want het zou toch bewolkt blijven!!.

K*T, weer een dijk klim en nu wandel ik omhoog, jammer dan!!. Voel nu mij benen en potjandorie, 2km Rinus, kom op zeg en wat is nu 2km in het leven en ga aan leuke dingen denken en we gaan weer maar het tempo is er wel naar!!. Dan nog maar 1km en dan ja hoor een klim omhoog viaduct over het treinspoor en die wandel ik ook,,jammer dan!. Ik kijk op mijn klokje en zie dat een PR er nog steeds in zit, maar dan wel door gaan Rinus..

Ik hoor , nog maar 700 meter, dan hoor ik nog maar 500 meter en wat wat is het dan is de vraag, grrr.. Ik zie een boel mensen en volgens mij ergens tenten, een hoop geluid en muziek en dat is de finish... Kom op Rinus, laatste stukje en dan ... Finish in 3:27:30 uur!!!

Yes!! een PR en bijna 1 minuut sneller dan wat ik op de marathon in Hoorn liep in 2009!!!.. Ik ben behoorlijk oververhit en neem snel veel te drinken en bananen en zoek een bankje op en tril van de inspanningen en dat was wat zeg!!!. Ik loop wat en ga zitten en wacht op vrouwlief!!. Geen vrouwlief en wacht en wacht en mijn tas met spullen is er niet en praat na met Endymion en krijg zijn trui want ik krijg het koud...Krijg ook een heerlijk hapje speciaal lopers eten van Endymion en wat lekker zeg en voel mij best moe...

Kort en bondig:. Een super leuke marathon en echt verrassend mooi zeg...Leuke sfeer en kleinschalig...aanrader.. Bedankt de bekenden die ik tegen kwam en helaas kon ik niet een ieder direct bij naam en toenaam!!. Maar wel fijn de praatjes.. En natuurlijk weet ik donders goed dat je beter zo niet een marathon zo moet lopen , maar dat het een mooie snelheid training is geworden,  waarbij het bij de laatste 3km behoorlijk zwaar voor mij werd....En dat wist ik van te voren en toch veel beter kunnen doorzetten dan anders, dus geslaagd.. En dat er dan een mooie PR gelopen gat worden had ik gehoopt, niet op getraind, maar voel mij gewoon sterk en goed de laatste tijd wat dat betreft en waarom dan ook niet...

Er is nog werk voor de 100km in Winschoten de komende maanden, maar dat gat goed komen en ga mij daar erg voor inzetten, betreft de trainingen zodat er meer snelheid op de lange ultra gaat komen, dat gaat lukken, dat weet ik zeker...

En zelfs op je 50e en na 102 Marathon/ultra kan je verbeteren en een PR lopen...hahaha...

Reacties

Hoorn marathon!. Na het loop geweld van 50km en 100km  in het Amsterdamse bos van gisteren, waar ik overigens niet aan mee deed,  maar wel als supporter en fotograaf stond de marathon van Hoorn vandaag op het programma!. De Hoorn marathon is een kleinschalige en mooie marathon en heb er een aantal keren met veel plezier gerend!.

Dit keer samen met Linda Voets deze marathon en tsja, Linda had gisteren tijdens de 100km in het Amsterdamse bos al een super mega tijd gezet op de 100km aldaar!, dus even spannend hoe het vandaag allemaal zou lopen met Linda!!.

In ieder geval geen snelle tijden marathon en gewoon eens relaxt lopen en genieten en dat was natuurlijk voor mij gemakkelijk gezegd, hahaha.. Maar goed, ik kom al snel best wel veel bekenden tegen bij de inschrijving en zo rustig aan doen we een even een kopje thee en natuurlijk even napraten over de 100km met Linda!.. En ja, ze is echt mega blij met deze prestatie en dat voelt natuurlijk goed. Bij de start ook  Katia Ganda, Ronald Meijer, supporter Arjan Hoekman en nog meer  bekenden.

Dan een ongelofelijke kanonknal uit een heuse kanon uit de 17e eeuw en mijn haren staan recht overeind van het geluid en weg zijn we. We lopen relaxt door de oude stad Hoorn en het is nog vroeg, niet veel mensen op straat en terrassen en rustig aan lopen we dan noord richting de dijk langs het IJsselmeer.

Het is mooi zon weer, briesje in de rug en mooie vergezichten langs het water en polders met de kleine oude dorpjes!. En zo hobbelen we gaande weg verder en komen Crhis Chris Dol tegen en lopen zo al kletsend verder naar de noord.

Het parcour kent ook een terug weg zodat je de andere marathon lopers weer tegen komt en leuk en altijd gaaf om te zien hoe lopers zijn gekleed en hoe een ieder weer zijn eigen loop pas heeft.

Met Linda gaat het wel lekker, is nog wel wat stijfjes , maar gaat goed.Dan terug richting Hoorn en de halve marathon lopers komen erbij en gezellig zo naar de stad.. We zitten op de bijna 30km en door de tegenwind is het toch wel ietsje moeilijker voor Linda en met de finish boog in de verte wanen we ons bij de finish!!!. Maar we worden op 300 meter van de finish de zijstraat in gewezen en moeten weer terug naar de dijk voor de laatste ruim 12km en dat is wel even zeg maar SLIK!!!!. Eigenlijk zou Linda wel willen stoppen, want na de snelle 100km in de benen is het wel mentaal afzien!!.

Maar Linda is Linda en met een praatje onderling over wat te doen en ik bood zelfs aan om dan maar inderdaad bij de 30km te stoppen, hahaha, ging ze natuurlijk wel verder...(echte bikkel). Ik praat natuurlijk gemakkelijk van even een marathon doen, maar dat is het niet en zie op mijn horloge dat we nog steeds ruim 10km/uur rennen en Linda wil het niet weten!!.

Dan de dijk en dorpjes en vergezichten en heerlijke verzorgingsposten waar heerlijke sinasappels liggen te wachten op ons en wat een top vriendelijke verzorging in Hoorn!. Dan weer terug richting Hoor en nu komen de 10km lopers erbij en het is weer gezellig druk en zo tikken de km weg, we worden ietsje stiller en dan plots moeten we toch linksaf met de 10km lopers mee?...Gelukkig is daar en oplettende vrouw van de organisatie die de marathonlopers recht door sturen want anders kwam er nog 3km extra bij!!.

Dan de laatste 2km door Hoorn en best wel tegen wind, teminste zo voelt Linda dat smile-emoticon, en zeg dat Hoorn dat expres doet voor haar, hahaha.. Nu zijn de terrassen propvol met drinkende en feestende mensen en veel geklap voor ons en gezellig versiert de straten.. Dan de laatste stuk, finish in 4:03:16 uur (10,4 km/uur) waarbij Linda 1e gaat worden in haar leeftijd categorie!!!.

Jaja, toch weer even geflikt allemaal en we wandelen de 400 meter terug naar de omkleedruimte en wachten lekker in het zonnetje en muziek op vervoer!. Onze loopvrienden zijn er ook bij en we kletsen wat af en genieten na van het mooie weer en zonnetje en eigenlijk zitten we wel zo goed in Hoorn!. Maar dan roept thuis en met Fazer gaan we weer richting huis!.

Kort en bondig: Hoorn marathon is een mooie en puike marathon en kleinschalig en goed verzorg en georganiseerd.. Mooie loop langs de dijken, en dorpjes en top vergezichten over het IJsselmeer. Ik zelf heb genoten en zeker ook met mijn loopmaatje Linda erbij..

Reacties

Gerard  de vriend van dochterlief Samantha vroeg niet lang geleden of ik ook mee wilde doen aan de goede doelen Estafette loop Den Helder Maastricht over 420km!. En zo sta je met een leuke groep lopers, fietsers, begeleiders busjes drivers enz  op Zaterdag 23 mei om 7 uur in de ochtend aan de start in Den Helder voor deze leuke tocht dwars door Nederland!. Na een praatje, indeling enz is het zover en de bedoeling is om met een gemiddelde snelheid van 13km/uur de 420km naar Maastricht te overbruggen zodat we op Zondag 24 Mei in de middag aan komen in Maastricht!.

alle team leden er klaar voor zijn gaan we precies om 7 uur die ochtend van start. Door de duinen van Den Helder langs en dijken lopen we snel de eerste 20km weg!. Het tweede team staat klaar voor hun 20km en wij gaan 20km verder voorbij Schoorl klaar staan voor de aflossing!. Het was een beetje miezer regen maar dat gaat weg en zo lopen we ook door het mooie Heemskerk en dochterlief Samantha van der Wal komt ons begroeten en erg lief!.

Na Heemskerk gaan we met het busje naar Neck om het andere team op te vangen voor onze loop door Purmerend  voorbij Monickendam. Onze Arjan Hoekman komt ons toejuichen bij Pumerend en leuk en maak snel een praatje..Helaas is de route beschrijving niet helemaal duidelijk en rijden we met het busje om, de lopers moeten extra lopen en dat is met de tegenwind lastig.. Gelukkig is er bij de dijk van Marken de aflossing en kunnen we heerlijk genieten van Pannenkoeken, jammie. De omgeving is mooi en bij Muiden start onze volgende run van 20km langs de vecht via Weesp verder naar Nederhorst den Berg waar we bij de brandweer heerlijke pasta, en soep krijgen..Goed geregeld en je voelt je meteen weer fris en fruitig!.

In de buurt van Maarsen is de volgende 20km en we lopen al tegen de avond!. Het tweede deel van het team heeft wat uitvallers en blessures en de vraag is of ik na de 20km met dat team mee wil lopen zodat het allemaal vlotjes blijf t gaan en er een verdeling is van de loop km!. Prima en wel benieuwd naar het jonge honden team wink-emoticon.

Al snel zit ik bij het andere team in het busje en ze hebben een andere strategie en indeling van loop beurten dan het eerste team?. Ik ben benieuwd en al snel is mij duidelijk dat ze met 3 groepjes werken welk elk een vaste afstand doet met vaste lopers!. De volgorde van elk groepje is ook vast gelegd en het klink mij een beetje vreemd in de oren?.

Als laatste groepje ben ik dan aan de beurt en met zijn vieren is de afstand 8km en om de beurten is het fietsen, lopen, fietsen 1km en na de 8km ben je klaar en gaat het volgende groepje van het team. We klokken zelf onze km afstanden en regelen alles onderling en het busje achter ons hoeft alleen maar rustig te begeieiden en alles gaat best soepel  en vlot en veel rust en regelmaat... Na een aantal keren zo te lopen ben ik verbaasd over dit systeem en eigenlijk een briljant plan moet ik zeggen.

Ondertussen zien we een prachtige zonsondergang en gaan we de nacht in!. We hebben nu de grote Pauze van 3,5 uur om te rusten en de meesten gaan in de vrachtwagen slapen, ik neem de rust op de bank van het busje en moet constant naar de wc(die er niet is) voor een grote boodschap, maar dat wil niet echt en dat voelt beroerd en slaap niet!.. Om half 2 die nacht staan we klaar voor de volgende dit keer 40km en zo komen we aan in NoordBrabant en het is ondertussen alweer licht geworden!. Bij Neer in Limburg kunnen de lopers een klein slaapje doen, ik blijf wakker en de buik voelt niet fijn en ga maar wandelen en dribbelen in het plaatsje Neer en gelukkig kan ik na ruim 1,5 uur de boodschap doen die zolang al dwars zat!.

Het zonnetje komt op, de koude nacht  en ochtend is voorbij en we maken mooie loop km door het mooie Limburg!. Met nog maar 50km te gaan lopen we nog 10km voordat we met zijn allen de 40km sprint in zetten richting finish!.. Zo komen we al snel aan de 14 a  17km/uur en halen we teams in maar raken we ook af en toe de weg kwijt!!. En dan, Maastricht is in zicht komen er ook bewoners van de instelling van de Sherpa erbij om de laatste 5km gezamenlijk te gaan wandelen, dribbelen op het tempo van de bewoners!.. Dit is natuurlijk gaaf voor iedereen en de bewoners hebben speciaal getraind om mee te kunnen doen deze laatste 5km..

Ja, en dan Maastricht met de bekende brug en links daarvan de finish boog, veel mensen en toeschouwers op de been en we worden als helden binnengehaald na 420km in  31:52:58 uur!! Dit zijn mooie momenten en als helden zo trots nemen we de begroetingen in ontvangst en zitten we even daarna in een heerlijk zonnetje naast de maas van een drankje na te genieten van het hele gebeuren.. Er is muziek, zangeres en ook de andere teams zijn binnen en we worden zelfs 1e en mogen de prijs in ontvangst nemen en dat mogen natuurlijk de bewoners van Sherpa doen en wat zijn ze blij, alsof de wereldcup is gehaald smile-emoticon.. Dan gaan we de spulletjes ophalen en klaar maken voor vertrek en afscheid!..

Kort en bondig: Prachtig loop weekend met geweldige mensen en organisatie.. Veel gezien onderweg en wat is Nederland toch mooi op deze manier en echt genoten.. Echt een leuke kleinschalige loop waar je geniet.. Graag wil ik Look forwards bedanken dat ik mee mocht doen en natuurlijk al de fijne mensen van het team, geweldig en blijft zeker in mijn gedachten dit weekend. En ja, als het kan op het werk, dan doe ik graag volgend jaar weer mee jongens en meiden van Look forwards en Sherpa!.

Groet Rinus, nu even nagenieten!.

Reacties

Het is bijna zover!!.

  Zaterdag Op 23 & 24 mei zal Look Forward gaat niet alleen vooruit maar ook van Noord naar Zuidmeedoen aan de hardloop tocht Den Helder - Maastricht, dit jaar voor Kika, ZZINN & Mappa Mundo!!!. https://www.facebook.com/pages/Den-Helder-Maastrichtloop/443805492297658 Ik zal samen met het team aanstaande Zaterdag  om 07:00 uur in Den Helder starten aan deze mooie route door Nederland en de verwachting is dat wij dan Zondag 24 Mei om 15:00 uur in Maastricht aankomen!!. Leuk is dat we ook vlak langs mijn huis komen in Heemskerk, leuk toch!!. Jullie kunnen ons nog steunen voor het goede doel en natuurlijk heb ik er onwijs veel zin in!. De route staat ook op de site en kan je precies zien waar en wanneer we door Nederland langs komen! http://www.denhelder-maastrichtloop.nl/route/

Globaal kan ik ongeveer aangeven hoe de route loopt met de verwachte tussen tijden per plaats!.

Den Helder:                          7 uur (Zaterdag)

Langs de dijk/ strand:           8 uur

Bergen                      10 uur

Heemskerk              12 uur

Purmerend              13,30 uur

Zeedijk                                  17 uur

Maxis Muiden               17 uur

NEDERHORST DEN BERG 18 uur

  Maarssen               19 uur

Ijsselstein                       21 uur

Gellicum                        23 uur

Rosmalen                 2 uur (Zondag)

Deurne                         5.30 uur

Neer                                  8 uur

St Odilienberg                10 uur

Schipperskerk                         11,30 uur

Hogeweerd 201, Maastricht 14 uur ( Zondag)

Reacties

Verslag 24 uur UltralopenSteenbergen! en de 100e marathon/ultra is een feit!!.

Tsja, het werden geen 24 uren maar 15 uur en 136km verder!. Je gaat er heen om de 24 uur te doen en daar was alles opgericht..Trainingen, voorbereidingen zeg maar alles en het klopte ook. Ook onze super verzorger, supporter, en steun en toeverlaat tijdens de 24 uur zou alles perfect laten lopen!!. Mijn doelstelling was 200km, het zou niet gemakkelijk wezen, dat weet ik,maar niet onmogelijk..

Op Zaterdag op weg en dan aankomen bij de sporthal, startnummer ophalen, praatje hier en daar met lopers en sorry dat ik niet iedereen benoem.. Dan de start en weg zijn we, veel wind en dreigende luchten en ga met een korte broek op pad, maar er zijn buitjes en stukken uit de wind erg warm, en tegen de wind koud...Ik rommel met de kleding en Ton helpt mij daar goed bij en met mijn muziek op probeer ik ritme te vinden.. De ronde tijden van 2,3km zijn niet constant daardoor... Maar dan na een tijd gaat het beter en  best wel snel en Ton probeerde mij langzamer te laten lopen!!. Elke ronde goed eten en drinken en zo stampen we de ronde weg. .Gemiddeld bijna 10km/uur en weet dat het eigenlijk te snel is...Maar doordat het goed loopt zet ik door en blijf te snel gaan..

Ik haal vele lopers langzaam aan in en hoor dat ik steeds verder op schuif in het klassement en eigenlijk wil ik gewoon 200km  rennen en wie weet meer!. De rest is niet mijn doel..Maar toch laat ik mij verleiden door het goed en snelle lopen en maak de super fout en ik weet het, maar doe het toch, blijf te snel rennen van rondjes rond de 13 minuten en af en toe 14 minuten..

Dan de avond en nacht en het gaat goed en trek het plan om voor mij doen  veel km te maken tot aan de 120km en dan zou ik sterk genoeg moeten wezen om de 200km te halen.. De 100 km gaan in 10:25 uur en dat is gewoon een dikke PR!. Na 12 uur een dikke 112km en het gaat onwijs... Ik hoor dat ik 4e algemeen klassement loop en zelfs 2e NK.. En ja, de ultra is pas beslist  op het eind en niet na 12 uur, ik weet het, maar toch

Ton maakt zich grote zorgen en ook anderen geven aan dat het fout gaat lopen, ik weet het en weet na 100km dat het fout zou kunnen lopen, maar neem dat risico in mijn hoofd en tsja, dan maar alles of niets zo halverwege. De verzorging gaat top en af en toe een dip en de nacht is stil, kaarsen aan en samen met Jannet de Lange.

De ronde tijden probeer ik lager te krijgen en na 14 uur zit ik op 131km en ja, nog maar een kleine 70km in pak hem beet 10 uur voor de 200km, dat moet toch kunnen... Dan voel ik bij de 133km mijn beentjes een beetje en de ronde daarna blokkeren de benen compleet en kan geen voet verzetten en voel mij duizelig en begin te zwalken voor mij gevoel en voel mij mega beroerd en de pijn in de benen, nog nooit mee gemaakt. Met moeite red ik de tijdslijn klokken en zie Henri en weet het niet meer en ben compleet van de kaart. Veel emotie en pijn en samen praat ik met Henri...Ik kan gewoon niet meer en ga op de stoel zitten en overdenk veel en praat met Henri...En besluit dat dit echt niet gaat. Ton komt gelukkig ook en we wandelen, of was het strompelen naar onze verzorging, Ton zet alles in het werk om mij weer op te beuren, warme kleding, eten drinken en met een peptalking ga ik verder wandelen en wie weet, komt het goed?...Maar het gaat een drama worden en ik kan gewoon niet meer, de benen vooral en voel mij zo beroerd...Ik besluit te stoppen, dit is schadelijk..

Jammer en balen, maar dit is beter en een volgende keer zal het verstandiger gaan!..
De 100e Marathon/ultra is binnen en dat mag ik ook niet vergeten..

Verder iedereen super bedankt en tot de volgende run!.


Reacties
Rinus running
 
 
 
 
Welkom op mijn running site. 
Ik ben Rinus, 50 jaar en woonachtig in Heemskerk en hardlopen is sinds 2006 mijn passie. Op deze site zal ik mijn loop ervaringen bijhouden. Mijn eerste doel was om een goede Marathon van Amsterdam te lopen  en ondertussen 104 marathon / Ultra gerend!.
Na al deze marathons het  jaar 2009 begonnen met het ultra-lopen. Nieuwe uitdagingen in 2015 komen op je pad wat voornamelijk genieten zal wezen . Het jaar 2015 zal dan uitwijzen of het genieten is gelukt en  met een goede voorbereiding en soms keihard trainen  zal dat moeten lukken!... 
Natuurlijk  veel lees plezier en geef ook een reactie op mijn logs.
Groet Rinus
 E-Mail:harpsluiting@hotmail.com
 
 2015 wedstrijden:
25/01 Marrakech marathon 42,2km 4:18:47
08/03:
CPC loop 21,1km 1:59:32
14/03:
Salland trail 50km 6:03:00
15/03: Spaarnwoudeloop 21,1km 1:39:38
06/04: 60 van Texel 60km 5:37:05(PR)
18/04: Limburg zwaarste 80km 9:38:38(PR)
26/04: Noordwijkerhout loop: 21,1km 1:37:59
09/05:  NK 24 uur ultra Steenbergen 136,250 km
23/05:
Den Helder Maastricht estafette.420km
07/06: Hoorn Marathon 42,2km 4:03:16
14/06: Maasdijk marathon 3:27:32
24/06: Scoutingloop 10km 51:11
04/07:
Rondje Amsterdam 60km 5:43:10
12/07:
Bokemei marathon 42,2km 3:26:06(PR)
  
Snelste tijden (pr) Rinus:
 5   km       21:06  (2009)
 7 km         31:18  (2011) 
 10km:       43:16  (2007)
 12 km:      56:43  (2008)
 14 km:    1:03:30 (2011)
 15km:     1:07:32 (2007)
 16,1km:  1:08:57 (2011)
 20km:     1:32:50 (2007)
 21,1km   1:30:40 (2010)
 25km     2:10:01  (2014)
 27,5km   2:34:46 (2008)
 30km      2:24:48 (2007)
 32km      3:07:14 (2011)
 42,2km   3:26:06 (2015)
 50 km     4:56:36 (2010)
 54 km     5:36:22 (2009)
56km       6:00:43  (2012)
60  km     5:37:05 (2015)
67 km      8:56:06 (2013)
80 km    09:38:38 (2015)
100km   10:35:05 (2009)
6-uur      59,969 km(2010)
100 mijl  20:36:59 uur(2011)
24-uur 181,338 km ( 2011)
 
Aantal wedstrijden:
5   km    2  keer 
7km       1  keer
10km:    21 keer.
12km:    1  keer.
14km     1 keer
15km:    5  keer.
16.1km: 8  keer.
20km:    8  keer.
21.1km: 29  keer.
25km     1 keer
27.5km  1  keer
30km:    3  keer.
32km:    2  keer
 
Marathon 
42.2km: 66 keer
 
Ultra-run
50 km:      14 keer
54 km:      1 keer
56km:       1 keer
60km:       10 keer
67km:       1 keer
80 km:      4 keer
100km:     1 keer
6-uur :      2 keer
100 mijl:   1 keer
24-uur :    4 keer
 
ROPArun 3  keer
 
Totaal 2006 aantal wedstrijd km: 299
 
Totaal 2007 aantal wedstrijd km: 506
 
Totaal 2008 aantal wedstrijd km 634
 
Totaal 2009 aantal wedstrijd km 817
 
Totaal 2010 aantal wedstrijd km 824
 
Totaal 2011 aantal wedstrijd km 1040
 
Totaal 2012 aantal wedstrijd km 778
Totaal 2013 aantal wedstrijd km 688
Totaal 2014 aantal wedstrijd km 986
Totaal 2015 aantal wedstrijd km 613Categorie├źn
Laatste reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl