Rinusrunning
Wonderen bestaan echt in het leven!.
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Amsterdam marathon 2014, alweer mijn 62e marathon en met de ultra's erbij komt de 100 in zicht!!!.Maar goed, het gaat niet om de hoeveelheid maar om een marathon 4:15 uur pacer klus in Amsterdam!!!!. En eerlijk gezegd zat de cruise vakantie waar ik gisteren tegen de avond van terug kwam nog duidelijk in mijn lijf:-). De vele heerlijke fruit smooties, eten en andere heerlijk heden aan boord van de cruise waren te lekker om te laten staan.....Blurp!!!!. In ieder geval bracht Fa...zer mij netjes naast de sporthal om bij het pacer team te melden. Samen met Linda Voets, Mo Dries en Klaas Laan gaan we die klus klaren....Natuurlijk vele bekenden bij het pacer team en alle tijden waren wel aanwezig. Dan richting het stadion waar we zoals Linda al eerder schreef handjes kregen van marathon lopers die graag met ons mee wilde lopen naar een mooie vlakke marathon tijd. Ook kom ik vele bekenden tegen en Katia,is er ook bij, leuk die support..

Dan een geweldige sfeer in het stadion en na ruim 15 minuten na de start gaan we over de start lijn en gaat onze klus beginnen. Best druk allkemaal en tevens goed uitkijken waar je loopt en waar de mede marathon lopers lopen en de tijd ook nog in de gaten houden. Hier en daar een trap tegen de hak, been of  duw tegen de schouder als beloning voor je pace werk is een welkome afleiding natuurlijk.

Daarna gaat het eigenlijk per km vlak in de  tijd door en de bedoeling is om ietsje onder het schema te lopen zodat je een kleine speling krijgt op de laatste 10km.....Lekker kletsen onderweg met mijn pace maatjes en ook hoor ik regelmatig hé Rinus roepenAnnemarie van Velzen-Nijman en vele anderen), Het praten gaat vanzelf minder en voel duidelijk een vakantie in mijn lijf en dat maakt je stiller onderweg.... Dan door het centrum en Vondelpark naar de finish en dat gaat leuk worden.Een behoorlijke groep gaat vooruit, sommigen zijn afgehaakt en anderen sluiten weer aan en zo blijft het lekker druk.

Dan de laatste meter door het stadium en de pacers gaan met de handen aan elkaar en in de lucht vrolijk over de finish lijn in een mooie 4:13:59 uur... We krijgen mooie felicitaties en zeker Anne is super blij met haar eerste marathon. Ik maak met Linda nog even een dansje op de muziek uit de speakers en super blij met deze geslaagde pace marathon klus...

Kort en bondig: Gewoon super gelopen met zijn allen en vele lopers weer blij met hun marathon, Het was wel warm en later koud, dat wel maar verder top. Ik bedank Linda, Mo, klaas voor hun gezellige haas klus en klaas is de haas zanger in wording.

Reacties

Verslag Brussel marathon 5 Oktober 2014!. Als marathon pacer in Brussel lopen is een eer en dat doe ik graag, leuk zelfs , vooral omdat ik er nog nooit gerend heb. Dik voor 4 uur in de ochtend op staan en om 4 uur in de ochtend richting Brussel rijden waar je dan bijna 3 uur later aankomt, te vroeg zelfs want de marathon expo tent is pot dicht beveiligd en ik kom er niet in, ondanks de natte regen en moet nodig naar de WC!!!. Ik mag naar de wc buiten, maar naar binnen mag ik niet, ik geef aan dat buiten in het donker en regen staan ook geen optie is en waarom ben ik niet welkom als marathon pacer?. Alé , U bent van de crew en mag meteen naar binnen.

Het is een tijd wachten en daar zijn de andere pacers en we gaan daarna richting start en wat een prachtige gebouwen en tuinen zeg. Praatje hier en daar en mag samen met Phillipe starten voor de 4:30 uur pace klus. Al na de eerste meters zitten onze ballonnen al vast aan elkaar en onder gelach en gebrul van onze mede lopers halen we de knopen uit elkaar!!!!!.

Tsja, daarna is het vlak lopen en dat gaat moeilijk met al die tunnels, vals plat en soms beste klim heuvels in het parcour!. De groep is lekker groot en het blijft regenen en dat maakt het lekker fris en schone lucht. We zien veel mooie paleisen en parken onderweg en best mooi om te zien allemaal, helaas wel weinig supportters langs de kant van  de wegen en dat maakt het vooral in de parken erg stil.

Bij 28km even mij laten afzakken om achterblijvers mee te krijgen maar let niet op en klap op de grond door een pion op de weg!!!. Lekker slim natuurlijk en met au knie gaan we verder, laat natuurlijk niks merken aan de lopers en blijf lachen.

Dan weer terug richting Brussel en inderdaad echt flink werken bij deze stadmarathon en bij de 37km wil je niet weten welke kuiten bijter je dan tegen komt en velen vallen hier af, wij moeten toch door gaan en kunnen helaas deze lopers niet mee krijgen. Dan de laatste km over het start terrein richting grote markt in het centrum van Brussel en dat is machtig mooi om over heen te rennen ipv een pannetje mosselen eten.

Dan de finish en we komen samen aan in 4:29:21 uur en een mooie vlakke marathon gerend met loopmaatje Phillippe en helemaal blij. We krijgen van vele lopers de bedankjes en mooi marathon werk dat het dan zo goed gelukt is voor deze lopers/sters...

Dan met de Metro terug naar de start, beetje druk allemaal maar komt goed en een klein kindje in de metro was super blij met mijn oranje ballon en ik blij dat ik ervan af was, hihahaha..

Kort en bondig: Geen grote massa marathon en goed georganiseerd en best wel mooie gebouwen, uitzichten en tuinen gezien onderweg, wel een zware stadsmarathon met vele tunnels, vals plat en best veel kuitenbijters onderweg, maar het is wel genieten geweest dat zeker. Ook pacer maatje bedankt en echt leuk zo gezamenlijk, tot de volgende keer.Voor nu even rust en over 2 weken de volgende marathon pace klus tijdens de Amsterdam marathon , maar dan voor de 4:15 uur runners!!!.

Fotoalbum: https://picasaweb.google.com/109624242763518163723/BrusselMarathon5Oktober2014#

Youtube movie:https://www.youtube.com/watch?v=qeRNhs9Ugk0&feature=youtu.be

Reacties (2)

Onze Tracy Faulkner Andringa is deze maand 50 jaar geworden en wilde dit graag vieren met een eigen gezamelijke 50km run door het Heemskerkse  duin gebied en daar aangekoppeld geld inzamelen voor het goede doel ALS. Ik was ook uitgenodigd maar een 50km is nog een beetje te veel en instappen in het derde rondje van 12.5km zou dan een goed idee wezen voor de knie en conditie!!. Ook het feestje van gisterenavond in Lokaal zat nog in de benen dus rustig aan. En ja hoor, daar komt... Tracy en zie ook Mo Dries aankomen draven en sluit aan bij de verzorgingspostr voor een mooi rondje rennen. Tempo is niet mis en heb zelfs moeite om te volgen en ondertussen klets ik met Mo en anderen...Met nog 1 km te gaan hou ik het bij dit rondje en dribbel daarna rustig de 16km uit....Voor het goede doel is 750 euro opgehaald en Tracy heeft de 50k even in 4:45 uur gerend, top en erg goed gedaan... Leuk dit evenement en voor herhaling vatbaar...

Dutch coast ultra run bij night 9 Januari  2015: Deze keer komt er ook een 25km afstand! De bedoeling van deze korte afstand is om mensen in de gelegenheid te stellen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het ultra wereldje en met de bijzondere figuren die hier deel van uitmaken. Wie weet komen uit het delen van ervaring nieuwe toppers naar voren. De route is vanaf Den Helder over het strand tot de Dijk bij Petten. We gaan van start met 25 deelnemers!!!.
Verder, de inschrijving voor de Dutch Coast Ultra moet op 1 oktober worden geopend.   Door omstandigheden gaan we dit outsourcen aan https://www.inschrijven.nl/ De 25km - 50km-75km en de 100km lopers kunnen zich dan inschrijven op 1 Oktober 2014.Voor de 100km gelden wel de bekende eis van: finisher hele JKM of 100km Dutch Coast c.q. 75km DC binnen 10 uur. Of andere 100k prestatie binnen een bepaalde tijd door ons te verifieren op bijv. de DUV site. http://dutchcoastultrarun.punt.nl/ https://www.facebook.com/groups/140119496133094/?fref=ts


Reacties

Leuk om dan op 23 September 2014  50 jaar te worden!

Natuurlijk de pop buiten en als Abram door het leven te gaan, welkom bij de club hoor ik vaak van anderen...
Schijnbaar is het geboorte jaar 1964 erg populair geweest in die tijd want er zijn er velen in Nederland ;-).
Nu lekker verder genieten wat het leven te bioeden heeft en daar zal hardlopen ook nog een tijdje bij horen.

Zondag het goede doelen loop in het duin van Heemskerk  van Tracy, ook Tracy is 50jaar geworden afgelopen maand en hoopt veel geld op te halen voor haar 50km door het duin voor de stichting Als.
Ik zelf  zal minder dan de 50km rennen en wil de rechter knie na Winschoten niet meteen weer met veel km belasten, vandaar.
Van het weekend nog een leuk feestje en met het hardlopen erbij zal het zeker gaan slagen.

Fijn weekend.Reacties (2)

Dit jaar geen motor tocht weekend naar Engeland zoals in 2013!!, maar een leuk weekend in het plaatsje Hulshof in Zuid-Limburg .

Samen met Gerard, Andre, Frank, Herman, Ed en Rinus een weekend naar Zuidlimburg en omgeving.

Met 6 motor liefhebbers zijn we Vrijdag middag op weg gegaan naar ons Hotel Hof van Hulsberg. Daar in de avond aangekomen konden we nog lekker buiten zitten op het terras en super gezellig met een biertje erbij. De volgende ochtend na het ontbijt zijn we Belgie, Duitsland en een stuk van Luxemburg wezen verkennen met de motor. Mooie wegen en heuvels genoeg om te genieten van het motor rijden. Natuurlijk genoeg rust pauze's genomen en een pracht van en zonnige warme dag.Helaas het laatste halfuurtje regen maar gelukkig waren we rond 8 uur in de avond weer terug bij het hotel. Hapje eten buiten en super gezellig en niet te laat naar bed want het was een lange dag geweest. Zondag regen en regen in Zuid Limburg en we besluiten richting Heemskerk te gaan want toeren heeft niet veel zin met regen. Ondertussen is het droog in het land en zo is een mooi motor weekend weer voorbij en we hebben genoten en super hotel.Ik zeg op naar volgend jaar voor een nieuwe jaarlijkse motor tocht.

Fotoalbum: https://plus.google.com/photos/109624242763518163723/albums/6061537700079229825?banner=pwa

Reacties
Run Winschoten werd geen 100km maar een 50km in warm weer!. Samen met onze super supporters Stijn en Arjan Hoekman en run maatje Linda Voets op pad naar Winschoten voor de start aan de 100km!. Voor mij persoonlijk zou gezien de lange blessu...re aan de knie en weinig tot geen loop km trainingen een 100km te veel wezen, maar als handrem, pacer de eerste 20km voor Linda zou een goed plan wezen en daarna zouden we wel zien hoe het zou lopen in Winschoten. De verwachtingen waren hoog bij Linda en aanhang en dit zou wel eens de dag kunnen wezen?....
 
Met Linda onderweg tijdens de 100km van Winschoten.
 
Toch was het voor mij gevoel al warm en kreeg al een beeld van een veldslag onder de 100km lopers maar goed, het was nog bewolkt dus gaan met die banaan, toch?.
Ik kom al veel bekende lopers tegen en een praatje hier en daar en dan is het tijd voor het startvak en natuurlijk ben ik zenuwachtig en kriebels in de buik....Dan de start en met mijn nieuwe Garmin en  de 10km/uur aanhouden en dan zijn we allemaal weg.....Het is nog bewolkt en het loopt soepel en moet af en toe streng zijn tegen Linda om rustig te blijven en dat gaat goed...Veel praten doen we ook niet en dat is de afspraak, focus!!!!.
 
Te veel klokje kijken tijdens de run.
 
 

Eigenlijk is het vaak stuivertje wisselen met andere lopers en ook de 50km lopers stormen voorbij en de versierde straten zijn mooi en dat met muziek erbij, wat wil je nog meer?. Zo tikken de KM weg en eigenlijk niks aan de hand, behalve de zon die komt schijnen en krijg het zelf behoorlijk warm en gooi regelmatig water over mij heen. Met Linda gaat het ook best goed en gewoon lekker vlak op een mooie temp... Onze verzorgers Stijn en Arjan doen goed hun best en wat kan er nog gebeuren???.
Na de 40km in 4 uur en na de verzorging gaat Lin het moeilijker krijgen en heeft last van warmte rillingen en kan met water haar iets afkoelen maar het gaat niet erg best met haar maag en  wat nu?. We gaan verder maar het gaat plots steeds slechter met Lin en bij 45km langs het kanaal gaat het echt niet meer en we wandelen verder , maar er is behoorlijk veel verdriet bij Linda en waarom gaat het nu niet en hoe kan dit?...Ik probeer nog een peptalk en we dribbelen nog een stuk van verzorging naar verzorging maar dit gaat echt niet meer en het besluit staat vast om te stoppen bij de 50km...
Dat gaat lukken in 5:10:41 uur....
 
Onze top verzorgers Arjan en Stijn waren er ook bij.
 
 
 

Natuurlijk vooral balen voor Linda en er is natuurlijk emoties bij Lin en dat is logies gezien de hoge verwachtingen van haar zelf en bij anderen!!!. Voor mij zelf al blij dat ik zonder pijn de 50km kon rennen en daar ben ik blij om. Na de douche en rust weer terug met de supporters naar Heemskerk en natuurlijk onderweg na praten over het gebeuren en de dag...Het was erg leerzaam voor mij maar vooral voor Linda en dat maakt haar sterk en gewoon minder focus op tijden, wedstrijden en veel meer weer met plezier lopen ipv gericht op tijden...


Reacties (2)

Zo richting de 100km van Winschoten aanstaande Zaterdag is het beter om niet te gek te gaan doen deze week!.

Vandaar dat afgelopen Zondag de leuke en landelijke 30 van Amsterdam Noord op het progamma stond en slim dat we zijn?, hebben we gewoon de korte afstand van 15km gedaan.
Samen met loopvriendin Linda en support hebben we lekker ietsje boven de 10km/uur gerend en met een zonnetje erbij is het een mooie polder loop geworden.
De laatste 2 km een opbouwende sprintje en op de atletiek baan van Atos even vol gas er op en in een prima tijd van 1:24:42 uur over de eindstreep.
Daarna meteen door naar het werk voor de middagdienst.

Overigens gaat het met de rechter knie erg goed en hoef niet mmeer naar de fysio en voorlopig even het strand en duin links laten liggen.
Dus dat gat allemaal goed.

Verder deze week rustig aan en na de nachtdiensten richting Winschoten komend mooie weekend, later meer.

 Reacties (1)

Leuk dagje uit Tatasteel met de start in Heemskerk bij Rinus Running thuis voor de koffie en koek, daarna naar Tatasteel IJmuiden voor het stoomtrein ritje over het Hoogovens terrein met een heuse bezoek aan de grootste Warmbandwalserij van Europa..

Samen met Stijn, Linda, Katia en Remco met het stoomtreintje.

Veel warmte, en gloeiende stalen plakken die uitgewalst werden tot opgerolde dunne platen rol. Erg indrukwekkend met na afloop lunch met soep bij Rinus met aansluitend hardlopen met Linda Voets en Stijn door het Heemskerkse duin en bos.Wederom prachtige dag en genoten, bedankt Stijn, Linda Katia Ganda en Remco Schellingerhout voor het langs komen, gezellig.
Foto album: Facebook https://www.facebook.com/rinus.running/media_set?set=a.10203145141814316.1380309034&type=3

Bezoek van de warmband walserij van Tatasteel, ruim 1 km lang!!!!

Verder?,Weten jullie het nog?, het stemmen op mijn strandfoto van de afgelopen 2 weken?.Ik kan jullie vertellen dat het helemaal gelukt is en dat met een ruime meerderheid van stemmen van zelfs 78% de foto waar jullie op hebben gestemd heeft gewonn...en....En wat denken jullie?, ik heb dus geen Tablet gewonnen maar een Taart!!!. Dat was even slikken, want was dat dan niet de prijs???. Nee helaas pindakaas , want de Tablet kan je alleen winnen als je van alle regio winnaars fotos van NoordHolland bij de volgende stem ronde als meeste stemmen uit de bus komt!!. Ik voel mij toch wel een beetje in de maling genomen en waarom schreven ze dat niet op de site of via de mail?. Maar goed, jullie hebben enorm je best gedaan en de taart ga ik op 23 September aanstaande ophalen omdat ik dan 50 jaar ga worden, Yoehoe!!!!! Dus helaas nog geen Tablet........
http://www.dichtbij.nl/noord-kennemerland/regionaal-nieuws/artikel/3676245/rennen-op-het-strand-mooiste-zomerfoto-van-noord-kennemerland.aspx?ref=artikelwidget

Rondje duin en bos rennen met Linda en Stijn op de fiets...Reacties (1)

Beste lezers en bezoekers van mijn blog. Zouden jullie mij een plezier willen doen en een stem op mijn hardloop strand foto willen uitbrengen!.   Mijn zonsondergang strand foto gemaakt op het strand van Heemskerk is als 1 van de 3 genomineerd uit honderden ingestuurde fotos !!! en als de foto met meerderheid aan stemmen gaat winnen, dan staat de foto uit in de krant en win ik een mooie tabled als cadeau!!!   Klik op onderstaande link Beste lezers van mijn blog en stem op de strandfoto van Heemskerk met hardlopers op het strand bij ondergaande zon.   Natuurlijk bedankt alvast, en wie weet ben ik als de winnaar?.   Groet Rinus.
http://www.dichtbij.nl/noord-kennemerland/regio/artikel/3652291/stem-op-je-favoriete-zomerfoto-uit-noordkennemerland.aspx?fotoid=10346742

De zomer editie dutch coast ultra run over het nachtelijke  strand was helemaal geslaagd en op 22 Augustus stonden ruim 30 lopers/sters klaar voor de 50km of 75km afstanden.

Natuurlijk de gezellige start in Hotel Wienerhof in DenHelder en met 13 graden, windje kracht 3 Noord-west en een bijna glad strand was het goed lopen dit keer naar Castricum aan zee en IJmuiden aan zee.

Dit keer geen volle maan en de dreigende bewolking en onweer bleef ver weg op zee en we hebben het allemaal droog gehouden. De meeste lopers hebben de 50km naar Castricum gehaald en een aantal bikkels gingen voor de lange afstand naar de Pierewaai in IJmuiden aan zee waar door Ron van der Wal een super ontbijt werd klaar gezet. Al met al wederom een geslaagde 3e zomer editie en volgend jaar in de zomer gaan we er weer voor.

Verslag Andre Boom: http://www.boomathome.net/lopen/ Fotos op facebook: https://www.facebook.com/rinus.running/media_set?set=a.10203103947384481.1380309034&type=3 Dutch coast ultra run  facebook pagina: https://www.facebook.com/groups/140119496133094/?fref=ts

De winter is nog ver weg, maar Vrijdag 9 Januari 2015 start om 22:00 uur de winter editie van de Dutch coast ultra run 2015!. Let op de inschrijving voor de winter editie gaat op 1 Oktober 2014 open!!!. 


Reacties (1)

Het was 21 Augustus precies 25 jaar geleden dat ik ging trouwen met vrouwlief en dat was natuurlijk een mooie dag en dat hebben we in 2 landen en op 10km hoogte gevierd?.

Afgelopen week waren we samen met dochterlief een week op vakantie gegaan in de buurt van Kusidasi Turkije!. Een pracht 5# hotel waar alles al-inn is en met een super mooie tuin, groot echt zandstrand met een mooi aflopende zee was het goed verblijven.


Temperaturen van 30 graden en dan was het helemaal geslaagd, vooral als he dan leest hoe koud en regenachtig het is deze week in Nederland!.

Verder, de knie gaat goed en ben weer aan het opbouwen en  dat gaat tot nu toe prima!!!.


Na het weekend aan de slag en dan weer even wachten tot de volgende vakantie ;-).

Fijn weekend allemaal.Reacties (2)
Rinus running
 
Have fun translating my webpage whit Google into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
 
 
 
Welkom op mijn running site. 
Ik ben Rinus, 50 jaar en woonachtig in heemskerk in Nederland en hardlopen is sinds 2006 mijn passie. Op deze site zal ik mijn loop ervaringen bijhouden. Mijn eerste doel was om een goede Marathon van Amsterdam te lopen  en ondertussen  94 Marathons/ Ultra gelopen.
Na al deze marathons het  jaar 2009 begonnen met het ultra-lopen. Aangesloten bij Marathonplus  en nieuwe uitdagingen in 2014 komen op je pad wat voornamelijk genieten zal wezen . Het jaar 2014 zal dan uitwijzen of het genieten is gelukt en  met een goede voorbereiding en soms keihard trainen  zal dat moeten lukken!... 
Natuurlijk  veel lees plezier en geef ook een reactie op mijn logs.
Groet Rinus
 
E-Mail:harpsluiting@hotmail.com
 
 
2014 wedstrijden:
26/01: Beeckestijncross 9,3km (52:20)
02/02: Midwinter marathon 42,2km (3:55:31)
15/02: Texel trail 50km (7:03:23)
16/02: Zaanland Cross 8km (43:28)
27/02: Stamppot run 13km
02/03: DenHelder-Schagen 25km (2:10:01)
08/03: Salland trail 75km (6:13:30)
16/03: Scheveningen-Zandvoort marathon 42,2km (4:04:59)
28/03: 2e Stampot run 12km
05/04: Limburg zwaarste:  80km(10:43:56)
12/04: Ultra loop Castricum: 60km (7:04:05)
13/04: Rotterdam marathon 42,2km (4:12:48)
19/04: JKM 58km(6:46:45)
10/05: 24 uur Steenbergen:24uur (85km)
21/06: Sneek marathon: 42,2km (4:44:04)
28/06: Maasmechelen ultra 50km(5:12:54)
05/07: Rondje Amsterdam 63km(8:02:55)
13/07: 6 uur van Aalter 6 uur DNF
13/09: Winschoten run 50km 5:10:41
05/10: Brussel marathon 4:29:22
02/11: Berenloop marathon 42,2 km
20/12: Langste nachtloop 24 uur
09/01: Dutch coast ultra run 100km
06/04: 60 van Texel 60km
 
  
Snelste tijden (pr) Rinus:
 5   km       21:06  (2009)
 7 km         31:18  (2011) 
 10km:       43:16  (2007)
 12 km:      56:43  (2008)
 14 km:    1:03:30 (2011)
 15km:     1:07:32 (2007)
 16,1km:  1:08:57 (2011)
 20km:     1:32:50 (2007)
 21,1km   1:30:40 (2010)
  25km     2:10:01  (2014)
 27,5km   2:34:46 (2008)
 30km      2:24:48 (2007)
 32km      3:07:14 (2011)
 42,2km   3:28:20 (2009)
 50 km     4:56:36 (2010)
 54 km     5:36:22 (2009)
56km       6:00:43  (2012)
60  km     6:15:12 (2011)
67 km      8:56:06 (2013)
80 km    10:17:30 (2013)
100km   10:35:05 (2009)
6-uur      59,969 km(2010)
100 mijl  20:36:59 uur(2011)
24-uur 181,338 km ( 2011)
 
Aantal wedstrijden:
5   km    2  keer 
7km       1  keer
10km:    19 keer.
12km:    1  keer.
14km     1 keer
15km:    4  keer.
16.1km: 8  keer.
20km:    8  keer.
21.1km: 26  keer.
25km     1 keer
27.5km  1  keer
30km:    3  keer.
32km:    2  keer
 
Marathon 
42.2km: 62 keer
 
Ultra-run
50 km:      12 keer
54 km:      1 keer
56km:       1 keer
60km:       8 keer
67km:       1 keer
80 km:      3 keer
100km:     1 keer
6-uur :      2 keer
100 mijl:   1 keer
24-uur :    3 keer
 
ROPArun 3  keer
 
Totaal 2006 aantal wedstrijd km: 299
 
Totaal 2007 aantal wedstrijd km: 506
 
Totaal 2008 aantal wedstrijd km 634
 
Totaal 2009 aantal wedstrijd km 817
 
Totaal 2010 aantal wedstrijd km 824
 
Totaal 2011 aantal wedstrijd km 1040
 
Totaal 2012 aantal wedstrijd km 778
Totaal 2013 aantal wedstrijd km 688
Totaal 2014 aantal wedstrijd km 869
Categorie├źn
Laatste reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl