Rinusrunning
Wonderen bestaan echt in het leven!.
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Leuk om dan op 23 September 2014  50 jaar te worden!

Natuurlijk de pop buiten en als Abram door het leven te gaan, welkom bij de club hoor ik vaak van anderen...
Schijnbaar is het geboorte jaar 1964 erg populair geweest in die tijd want er zijn er velen in Nederland ;-).
Nu lekker verder genieten wat het leven te bioeden heeft en daar zal hardlopen ook nog een tijdje bij horen.

Zondag het goede doelen loop in het duin van Heemskerk  van Tracy, ook Tracy is 50jaar geworden afgelopen maand en hoopt veel geld op te halen voor haar 50km door het duin voor de stichting Als.
Ik zelf  zal minder dan de 50km rennen en wil de rechter knie na Winschoten niet meteen weer met veel km belasten, vandaar.
Van het weekend nog een leuk feestje en met het hardlopen erbij zal het zeker gaan slagen.

Fijn weekend.Reacties (1)

Dit jaar geen motor tocht weekend naar Engeland zoals in 2013!!, maar een leuk weekend in het plaatsje Hulshof in Zuid-Limburg .

Samen met Gerard, Andre, Frank, Herman, Ed en Rinus een weekend naar Zuidlimburg en omgeving.

Met 6 motor liefhebbers zijn we Vrijdag middag op weg gegaan naar ons Hotel Hof van Hulsberg. Daar in de avond aangekomen konden we nog lekker buiten zitten op het terras en super gezellig met een biertje erbij. De volgende ochtend na het ontbijt zijn we Belgie, Duitsland en een stuk van Luxemburg wezen verkennen met de motor. Mooie wegen en heuvels genoeg om te genieten van het motor rijden. Natuurlijk genoeg rust pauze's genomen en een pracht van en zonnige warme dag.Helaas het laatste halfuurtje regen maar gelukkig waren we rond 8 uur in de avond weer terug bij het hotel. Hapje eten buiten en super gezellig en niet te laat naar bed want het was een lange dag geweest. Zondag regen en regen in Zuid Limburg en we besluiten richting Heemskerk te gaan want toeren heeft niet veel zin met regen. Ondertussen is het droog in het land en zo is een mooi motor weekend weer voorbij en we hebben genoten en super hotel.Ik zeg op naar volgend jaar voor een nieuwe jaarlijkse motor tocht.

Fotoalbum: https://plus.google.com/photos/109624242763518163723/albums/6061537700079229825?banner=pwa

Reacties
Run Winschoten werd geen 100km maar een 50km in warm weer!. Samen met onze super supporters Stijn en Arjan Hoekman en run maatje Linda Voets op pad naar Winschoten voor de start aan de 100km!. Voor mij persoonlijk zou gezien de lange blessu...re aan de knie en weinig tot geen loop km trainingen een 100km te veel wezen, maar als handrem, pacer de eerste 20km voor Linda zou een goed plan wezen en daarna zouden we wel zien hoe het zou lopen in Winschoten. De verwachtingen waren hoog bij Linda en aanhang en dit zou wel eens de dag kunnen wezen?....
 
Met Linda onderweg tijdens de 100km van Winschoten.
 
Toch was het voor mij gevoel al warm en kreeg al een beeld van een veldslag onder de 100km lopers maar goed, het was nog bewolkt dus gaan met die banaan, toch?.
Ik kom al veel bekende lopers tegen en een praatje hier en daar en dan is het tijd voor het startvak en natuurlijk ben ik zenuwachtig en kriebels in de buik....Dan de start en met mijn nieuwe Garmin en  de 10km/uur aanhouden en dan zijn we allemaal weg.....Het is nog bewolkt en het loopt soepel en moet af en toe streng zijn tegen Linda om rustig te blijven en dat gaat goed...Veel praten doen we ook niet en dat is de afspraak, focus!!!!.
 
Te veel klokje kijken tijdens de run.
 
 

Eigenlijk is het vaak stuivertje wisselen met andere lopers en ook de 50km lopers stormen voorbij en de versierde straten zijn mooi en dat met muziek erbij, wat wil je nog meer?. Zo tikken de KM weg en eigenlijk niks aan de hand, behalve de zon die komt schijnen en krijg het zelf behoorlijk warm en gooi regelmatig water over mij heen. Met Linda gaat het ook best goed en gewoon lekker vlak op een mooie temp... Onze verzorgers Stijn en Arjan doen goed hun best en wat kan er nog gebeuren???.
Na de 40km in 4 uur en na de verzorging gaat Lin het moeilijker krijgen en heeft last van warmte rillingen en kan met water haar iets afkoelen maar het gaat niet erg best met haar maag en  wat nu?. We gaan verder maar het gaat plots steeds slechter met Lin en bij 45km langs het kanaal gaat het echt niet meer en we wandelen verder , maar er is behoorlijk veel verdriet bij Linda en waarom gaat het nu niet en hoe kan dit?...Ik probeer nog een peptalk en we dribbelen nog een stuk van verzorging naar verzorging maar dit gaat echt niet meer en het besluit staat vast om te stoppen bij de 50km...
Dat gaat lukken in 5:10:41 uur....
 
Onze top verzorgers Arjan en Stijn waren er ook bij.
 
 
 

Natuurlijk vooral balen voor Linda en er is natuurlijk emoties bij Lin en dat is logies gezien de hoge verwachtingen van haar zelf en bij anderen!!!. Voor mij zelf al blij dat ik zonder pijn de 50km kon rennen en daar ben ik blij om. Na de douche en rust weer terug met de supporters naar Heemskerk en natuurlijk onderweg na praten over het gebeuren en de dag...Het was erg leerzaam voor mij maar vooral voor Linda en dat maakt haar sterk en gewoon minder focus op tijden, wedstrijden en veel meer weer met plezier lopen ipv gericht op tijden...


Reacties (2)

Zo richting de 100km van Winschoten aanstaande Zaterdag is het beter om niet te gek te gaan doen deze week!.

Vandaar dat afgelopen Zondag de leuke en landelijke 30 van Amsterdam Noord op het progamma stond en slim dat we zijn?, hebben we gewoon de korte afstand van 15km gedaan.
Samen met loopvriendin Linda en support hebben we lekker ietsje boven de 10km/uur gerend en met een zonnetje erbij is het een mooie polder loop geworden.
De laatste 2 km een opbouwende sprintje en op de atletiek baan van Atos even vol gas er op en in een prima tijd van 1:24:42 uur over de eindstreep.
Daarna meteen door naar het werk voor de middagdienst.

Overigens gaat het met de rechter knie erg goed en hoef niet mmeer naar de fysio en voorlopig even het strand en duin links laten liggen.
Dus dat gat allemaal goed.

Verder deze week rustig aan en na de nachtdiensten richting Winschoten komend mooie weekend, later meer.

 Reacties (1)

Leuk dagje uit Tatasteel met de start in Heemskerk bij Rinus Running thuis voor de koffie en koek, daarna naar Tatasteel IJmuiden voor het stoomtrein ritje over het Hoogovens terrein met een heuse bezoek aan de grootste Warmbandwalserij van Europa..

Samen met Stijn, Linda, Katia en Remco met het stoomtreintje.

Veel warmte, en gloeiende stalen plakken die uitgewalst werden tot opgerolde dunne platen rol. Erg indrukwekkend met na afloop lunch met soep bij Rinus met aansluitend hardlopen met Linda Voets en Stijn door het Heemskerkse duin en bos.Wederom prachtige dag en genoten, bedankt Stijn, Linda Katia Ganda en Remco Schellingerhout voor het langs komen, gezellig.
Foto album: Facebook https://www.facebook.com/rinus.running/media_set?set=a.10203145141814316.1380309034&type=3

Bezoek van de warmband walserij van Tatasteel, ruim 1 km lang!!!!

Verder?,Weten jullie het nog?, het stemmen op mijn strandfoto van de afgelopen 2 weken?.Ik kan jullie vertellen dat het helemaal gelukt is en dat met een ruime meerderheid van stemmen van zelfs 78% de foto waar jullie op hebben gestemd heeft gewonn...en....En wat denken jullie?, ik heb dus geen Tablet gewonnen maar een Taart!!!. Dat was even slikken, want was dat dan niet de prijs???. Nee helaas pindakaas , want de Tablet kan je alleen winnen als je van alle regio winnaars fotos van NoordHolland bij de volgende stem ronde als meeste stemmen uit de bus komt!!. Ik voel mij toch wel een beetje in de maling genomen en waarom schreven ze dat niet op de site of via de mail?. Maar goed, jullie hebben enorm je best gedaan en de taart ga ik op 23 September aanstaande ophalen omdat ik dan 50 jaar ga worden, Yoehoe!!!!! Dus helaas nog geen Tablet........
http://www.dichtbij.nl/noord-kennemerland/regionaal-nieuws/artikel/3676245/rennen-op-het-strand-mooiste-zomerfoto-van-noord-kennemerland.aspx?ref=artikelwidget

Rondje duin en bos rennen met Linda en Stijn op de fiets...Reacties (1)

Beste lezers en bezoekers van mijn blog. Zouden jullie mij een plezier willen doen en een stem op mijn hardloop strand foto willen uitbrengen!.   Mijn zonsondergang strand foto gemaakt op het strand van Heemskerk is als 1 van de 3 genomineerd uit honderden ingestuurde fotos !!! en als de foto met meerderheid aan stemmen gaat winnen, dan staat de foto uit in de krant en win ik een mooie tabled als cadeau!!!   Klik op onderstaande link Beste lezers van mijn blog en stem op de strandfoto van Heemskerk met hardlopers op het strand bij ondergaande zon.   Natuurlijk bedankt alvast, en wie weet ben ik als de winnaar?.   Groet Rinus.
http://www.dichtbij.nl/noord-kennemerland/regio/artikel/3652291/stem-op-je-favoriete-zomerfoto-uit-noordkennemerland.aspx?fotoid=10346742

De zomer editie dutch coast ultra run over het nachtelijke  strand was helemaal geslaagd en op 22 Augustus stonden ruim 30 lopers/sters klaar voor de 50km of 75km afstanden.

Natuurlijk de gezellige start in Hotel Wienerhof in DenHelder en met 13 graden, windje kracht 3 Noord-west en een bijna glad strand was het goed lopen dit keer naar Castricum aan zee en IJmuiden aan zee.

Dit keer geen volle maan en de dreigende bewolking en onweer bleef ver weg op zee en we hebben het allemaal droog gehouden. De meeste lopers hebben de 50km naar Castricum gehaald en een aantal bikkels gingen voor de lange afstand naar de Pierewaai in IJmuiden aan zee waar door Ron van der Wal een super ontbijt werd klaar gezet. Al met al wederom een geslaagde 3e zomer editie en volgend jaar in de zomer gaan we er weer voor.

Verslag Andre Boom: http://www.boomathome.net/lopen/ Fotos op facebook: https://www.facebook.com/rinus.running/media_set?set=a.10203103947384481.1380309034&type=3 Dutch coast ultra run  facebook pagina: https://www.facebook.com/groups/140119496133094/?fref=ts

De winter is nog ver weg, maar Vrijdag 9 Januari 2015 start om 22:00 uur de winter editie van de Dutch coast ultra run 2015!. Let op de inschrijving voor de winter editie gaat op 1 Oktober 2014 open!!!. 


Reacties (1)

Het was 21 Augustus precies 25 jaar geleden dat ik ging trouwen met vrouwlief en dat was natuurlijk een mooie dag en dat hebben we in 2 landen en op 10km hoogte gevierd?.

Afgelopen week waren we samen met dochterlief een week op vakantie gegaan in de buurt van Kusidasi Turkije!. Een pracht 5# hotel waar alles al-inn is en met een super mooie tuin, groot echt zandstrand met een mooi aflopende zee was het goed verblijven.


Temperaturen van 30 graden en dan was het helemaal geslaagd, vooral als he dan leest hoe koud en regenachtig het is deze week in Nederland!.

Verder, de knie gaat goed en ben weer aan het opbouwen en  dat gaat tot nu toe prima!!!.


Na het weekend aan de slag en dan weer even wachten tot de volgende vakantie ;-).

Fijn weekend allemaal.Reacties (2)

De week gaat ontzettend snel om tegenwoordig en zeker met dit mooie zomer weer.

Afgelopen Woensdag heerlijk bootje varen in Groningen op het Schildmeer bij Steendam!!.
Maar eerst die ochtend naar de jarige jop Tamara van der Leij om haar een verrassings verjaardags zoen te geven en het gebak en koffie was lekker Tamara en fijn om... jou, Jelmer en de kids weer te zien!.
Daarna snel door naar het noorden van Groningen om heerlijk het vakantie gevoel te hebben met bootje varen over het Schildmeer, Appingedam, Delfzijl, een terrasje en wat een mooie en rustige omgeving aldaar in het mooie Noorden van het land, heerlijk. Met een windje in het gezicht, wolkjes en zon heerlijk varen terug om af te sluiten met een heerlijk etentje in de jachthaven!!. Daarna met Fazer)motor) weer helemaal terug naar Heemskerk en wat een end zeg... Heerlijk genoten en weer een mooie vakantie dag op deze manier, ik zeg, geniet zo lang je kan!!
 
 
Oké dan......deze week na bijna 3 weken loop rust naar een andere fysio gegaan om laten we zeggen andere inzichten te krijgen in die vervelende rechterknie?. De knie al vanaf begin April lastig en nu  door  fysio Hans goed na laten kijken en de nodige gesprekken om een plan te trekken, zeg maar wat nu te doen?. Het gaat simpel worden en eigenlijk is het net zoals op mijn werk bij een technische st...oring, ga terug naar de basis!!. Ik ga voorlopig terug naar de Saucony hardloopschoen, de schoen waar ik mee ben begonnen met hardlopen, punt 2  is eigenlijk terug naar de marathon schema beginnend met korte duurloopjes wat we gaan opbouwen op snelheid en afstand. De lastige knie is niet meteen in aanwijsbare punten aan te wijzen en dat gaat volgende week in vervolg. Kort en bondig, het gaat goed komen en het voelt goed aan en even met een meer hardloop specialist fysio om tafel zitten kan geen kwaad voor de zelfvertrouwen en plan van aanpak, dus ik ben erg tevreden op dit moment!!!. Later deze week een vervolg over hoe of wat, leuk toch....!!!.
 

Reacties (2)
Verslag van de KUST bunker run 25 Juli 2015!. Het begon toen Martin Bronder aan mij vroeg of er weer een Stamppotrun werd gehouden deze zomer???.Nou nee, veel te warm, maar het idee van een gezamelijke groepsfun loop is altijd leuk en dan j...e fantasie gebruiken en kom je uit in Wijk aan zee strandpalviljoen De KUST en met nog meer fantasie zie je bunkers,klimduinen, strand,zee,zwembroek en lopers die 10km willen rennen .
 
De runners bij strandpalviljoen de KUST in Wijk aan zee.
 
 
 

En zo is het een evenement en 25 deelnemers gaan komen deze Vrijdag avond.Maar eerst komt Tamara van der Leij, Jelmer de kids en de moeder van Tamara Sil langs die middag voor gezelligheid en natuurlijk een hapje bij mij thuis.Dan komt Martin ook langs om naar Wijk aan zee te gaan. Al snel zijn daar de lopers en het is niet koud maar wel bewolkt met wat motregen!, das jammer maar gelukkig niet heet.
 
Vriendin Tamara helemaal uit Friesland op bezoek
 

Dan de start en lopen langs de strandhuisjes naar de strandopgang van het Hoge duin en dan meteen klimmend omhoog naar de bunkers.We maken boven een mooie groepsfoto en dan gezamenlijk al dalend en klimmend langs het duin naar de noordpier weg, af toe schreeuw ik links of rechts en het gaat goed,.Dan de volgende hoge klim berg en daar is een pracht uitzicht over het dorp Wijk aan zee, natuurlijk de Hoogovens van Tatasteel(mijn werkgever) en dat is mooi uitkijkpunt.
 
Op de achtergrond Tatasteel!!.
 
 
 
Dan de trap achterlangs naar beneden naar de stalen beelden tuin en ik praat zo met een ieder onderweg  en bij de achterhoede en gelukkig blijft een ieder wachten bij het eetbunker halverwegen de Noordpier weg leuk jongens. Het strand op naar Wijk aan zee en nemen daar de steile klimheuvel strandopgang en mijn trainingsheuvel en boven gekomen weer verder door het duin richting Heliomare en daar het duin rondje en het is mooi zo en ik geniet en iedereen wel volgend mij?. Weer wachten op een ieder en dan gezamenlijk via de buiten kant van het dorp terug naar de KUST strandtent en er zit bijna 10km op in ongeveer 1:25 uur??, tijd is onbelangrijk.
Linda Voets zet al een sprint in naar de zee en ik kleed mij uit voor een frisse duik in zee?.Gezamelijk met Martin en nog een aantal lopers zoal;s Tamara en Marlies De Goeij-ElsakkersPeter Mooij, wie nog meer?, lekker een poedelen in zee en het water is heerlijk. Dan omkleden voor een praatje en drankje in strand palviljoen de Kust en Tamara heeft nog een lange weg terug naar huis en zo blijven we met zijn allen nog even na zitten. Er is nog een mooie zonsondergang te zien en de romantiek slaat toe bij deelnemers .
 
Na afloop een frisse duik in zee met Linda Voets, Martin Bronder en Tamara
 
 
 
Kort en bondig: Iedereen bedankt voor het komen en ik zelf vond het erg fijn allemaal en helemaal geslaagd.Ik heb genoten en alles bij elkaar zoals het rennen, de praatjes onderweg, de duik in zee en na drankje met elkaar was top en we kunnen het ooit weer eens doen?.
Foto album:https://www.facebook.com/rinus.running/media_set?set=a.10202932672142707.1380309034&type=3
Meer weergeven
Reacties

Zondag 13 Juli 2014 de 6 uur van Aalter in Belgie!.

Gezellig samen met Linda Voets en Supporter/verzorger Stijn gaan we in de ochtend op weg voor een 3 uur rit naar Belgie.
Ik zelf had nog een halve nachtdienst gedraaid op het werk en met een paar uurtjes slaap op weg.

Samen met Linda Voets naar de 6 uur van Aalter.

In Belgie is het al snel gezellig druk met lopers en met een parcour van 2 km rondom en door de plaatselijke sporthal is het een mooie run.
Het weer is prima en met zon en regen buien is het afwisselend en dan gaan we van start.
Ik loop een tijdje op met Veerle en voor mij loopt Linda van mij vandaan.

Hier ging het nog goed!.

Met ruim 10km/ uur is het goed lopen maar de bochtjes is wat minder voor mijn rechter knie!.
Na een tijdje haal ik Linda in en blijf zo een tijdje voor haar lopen en geniet van de mensen om en bij de baan en wel leuk zo.
Stijn heeft een goede verzorging en top.
Helaas gaat de knie steeds meer opspelen en na 2:30 uur en 28km verder gaat het niet en stop verstandig dit keer!.
Na de douche ga ik de lopers in beeld brengen en best leuk zo langs de baan en zie de ontwikkelingen van de lopers zelf.

Linda loopt gestaag door en ondanks een paar flinke plensbuien loopt ze een mooie PR op de 6 uur en komt uit op ruim 59km en zeg maar gemiddeld 10km/uur 6 uur lang rennen, knap gedaan hoor.
Ook Linda is super blij en om 19:00 uur die avond snel naar Nederland om de WK finale tweede helft nog te bekijken thuis.

Foto album: https://www.facebook.com/rinus.running/media_set?set=a.10202855362810022.1073741917.1380309034&type=3

Kort en bondig:

De 6 uuurs lopen zijn blijkbaar niet helemaal mijn lopen en de knie is nog steeds lastig en slim om dan te stoppen.
De komende weken even niet hardlopen en de komende maanden ook geen wedstrijden rennen en goed herstellen en langzaam weer opbouwen, komt goed.

 


Reacties (1)
Rinus running
 
Have fun translating my webpage whit Google into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
 
 
 
Welkom op mijn running site. 
Ik ben Rinus, 49 jaar en woonachtig in heemskerk in Nederland en hardlopen is sinds 2006 mijn passie. Op deze site zal ik mijn loop ervaringen bijhouden. Mijn eerste doel was om een goede Marathon van Amsterdam te lopen  en ondertussen  92 Marathons/ Ultra gelopen.
Na al deze marathons het  jaar 2009 begonnen met het ultra-lopen. Aangesloten bij Marathonplus  en nieuwe uitdagingen in 2014 komen op je pad wat voornamelijk genieten zal wezen . Het jaar 2014 zal dan uitwijzen of het genieten is gelukt en  met een goede voorbereiding en soms keihard trainen  zal dat moeten lukken!... 
Natuurlijk  veel lees plezier en geef ook een reactie op mijn logs.
Groet Rinus
 
E-Mail:harpsluiting@hotmail.com
 
 
2014 wedstrijden:
26/01: Beeckestijncross 9,3km (52:20)
02/02: Midwinter marathon 42,2km (3:55:31)
15/02: Texel trail 50km (7:03:23)
16/02: Zaanland Cross 8km (43:28)
27/02: Stamppot run 13km
02/03: DenHelder-Schagen 25km (2:10:01)
08/03: Salland trail 75km (6:13:30)
16/03: Scheveningen-Zandvoort marathon 42,2km (4:04:59)
28/03: 2e Stampot run 12km
05/04: Limburg zwaarste:  80km(10:43:56)
12/04: Ultra loop Castricum: 60km (7:04:05)
13/04: Rotterdam marathon 42,2km (4:12:48)
19/04: JKM 58km(6:46:45)
10/05: 24 uur Steenbergen:24uur (85km)
21/06: Sneek marathon: 42,2km (4:44:04)
28/06: Maasmechelen ultra 50km(5:12:54)
05/07: Rondje Amsterdam 63km(8:02:55)
13/07: 6 uur van Aalter 6 uur DNF
13/09: Winschoten run 50km 5:10:41
28/09: Tracy 50km verjaardag sponsor loop 50km
02/11: Berenloop marathon 42,2 km
20/12: Langste nachtloop 24 uur
09/01: Dutch coast ultra run 100km
06/04: 60 van Texel 60km
 
  
Snelste tijden (pr) Rinus:
 5   km       21:06  (2009)
 7 km         31:18  (2011) 
 10km:       43:16  (2007)
 12 km:      56:43  (2008)
 14 km:    1:03:30 (2011)
 15km:     1:07:32 (2007)
 16,1km:  1:08:57 (2011)
 20km:     1:32:50 (2007)
 21,1km   1:30:40 (2010)
  25km     2:10:01  (2014)
 27,5km   2:34:46 (2008)
 30km      2:24:48 (2007)
 32km      3:07:14 (2011)
 42,2km   3:28:20 (2009)
 50 km     4:56:36 (2010)
 54 km     5:36:22 (2009)
56km       6:00:43  (2012)
60  km     6:15:12 (2011)
67 km      8:56:06 (2013)
80 km    10:17:30 (2013)
100km   10:35:05 (2009)
6-uur      59,969 km(2010)
100 mijl  20:36:59 uur(2011)
24-uur 181,338 km ( 2011)
 
Aantal wedstrijden:
5   km    2  keer 
7km       1  keer
10km:    19 keer.
12km:    1  keer.
14km     1 keer
15km:    4  keer.
16.1km: 8  keer.
20km:    8  keer.
21.1km: 26  keer.
25km     1 keer
27.5km  1  keer
30km:    3  keer.
32km:    2  keer
 
Marathon 
42.2km: 60 keer
 
Ultra-run
50 km:      12 keer
54 km:      1 keer
56km:       1 keer
60km:       8 keer
67km:       1 keer
80 km:      3 keer
100km:     1 keer
6-uur :      2 keer
100 mijl:   1 keer
24-uur :    3 keer
 
ROPArun 3  keer
 
Totaal 2006 aantal wedstrijd km: 299
 
Totaal 2007 aantal wedstrijd km: 506
 
Totaal 2008 aantal wedstrijd km 634
 
Totaal 2009 aantal wedstrijd km 817
 
Totaal 2010 aantal wedstrijd km 824
 
Totaal 2011 aantal wedstrijd km 1040
 
Totaal 2012 aantal wedstrijd km 778
Totaal 2013 aantal wedstrijd km 688
Totaal 2014 aantal wedstrijd km 785
Categorie├źn
Laatste reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl