Rinusrunning
Wonderen bestaan echt in het leven!.
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Verslag 80km Limburgzwaarste 2015!.

De loopjes van Willem.en Annemarie zijn altijd zo mooi en zeker die in Zuid Limburg!. Het is mijn 4e keer de 80km en de start is jawel, om 06:00 uur, om 4 uur er uit, en dan de startnummers halen, praztje hier en daar en weg zijn de 80 en 100 km lopers. Ik heb eigenlijk geen zin en loop na een aantal km al achter aan..En ja, soms heb je maagpijn omdat je naar de wc moet, maar het gaat niet, ken je dat?.. ik heb het zelden, maar loop 10km la...ng beroerd!!.Op een gegeven moment was ik het zat en praat mijzelf aan dat het moet, klaar, niet zeuren en zoek het bos op.. Noh, dat liep daarna veel beter, de pas erin en dan knallen, hihaha. De zon komt er aan, de kou gaat langzaam weg want het ijs stond op de ramen, bibber..ik haal lopers in, een praatje en gaan en ja, het is onverhard klimmen en dalen, dat ga je voelen. Het jasje gaat uit, tis warm, maar op de heuvels een koude rot wind. De verzorging met vlaaien zijn top en ik haal ondertussen veel lopers in..ik moet wel iets in houden want over 3 weken is de 24 uur..

De uitzichten zijn mooi, de klim ga ik meer vervloeken, en de afdali.g ook, hihaha, geintje.. Na de 50km loop ik de hele tijd alleen, een paar keer verkeerd gelopen, grrr...maar dat weet je.. Ik kom de laatste 30km alleen 3 lopers van de 60 km tegen, maar daarna is het echt alleen, nog nooit meegemaakt en ja, je hebt geen deelnemer om je op te richten.. De laatste 8 km hou ik iets in, voel mijn boven benen, enkels door de tractor sporen en dan nog 4 km, de laatste verzorgingspost.. De laatste 2 km weer door een bos, en ja hoor , klimmen en dalen, ben er klaar mee,kan geen heuvel meer zien!!..

En ja, dan ben je er na ruim 80 km in een nieuw PR van 9:38 uur!!!!..gewoon 40 minuten eraf, hoe is die dan, hihaha. Echt gaaf en blij, zit op de goede weg...

En natuurlijk Willem en Annemarie, Henk, Henri en velen bedankt voor deze loop, top. Ook de niet genoemde lopers die ik tegen kwam bedankt, echt gezellig..ik heb genoten..

Nu in het vakantie huisje bedntjes omhoog, voelt allemaal goed en laat de 24 uur maar komen over 3 weken..

Doei.

Reacties

Het WK 24 uur running in Turijn 2015 zit er alweer ruim een week geleden op en we kunnen terug kijken op een mooie WK 24 uur van het Nederlandse en Belgische team...
Zie ook de supporters pagina op facebook van alle live verslagen en fotos.
https://www.facebook.com/events/500487603433350/

Het Nederlandse team 24 uur Ultra running met Linda Voets, Wilma Dierx, Nitish, enz..

Ook de andere landen en deelnemers hebben mooie prestaties neer gezet en dankzij jullie support is het een mooi sportief wedstrijd geworden.
 We houden Turijn en de run nog lang in onze gedachten en we gaan alwer richting wie weet een volgend WK 24 uur running over 2 jaar in???? Als laatste voeg ik de links bij naa...r het foto album en naar de youtube movie, zodat oo anderen zonder facebook kunnen genieten van Turijn en de 24 uur. Nogmaals bedankt kanjers. Groet Rinus. https://www.youtube.com/watch?v=fNEkDcUUKqI
 https://picasaweb.google.com/…/DutchTeam24HWorldAndEuropean…#
https://picasaweb.google.com/…/IAU24HRunningWorldAndEuropea…#

Reacties

Zaterdag 11 April om 10:00 uur start het WK 24 uur running in Turijn.

Ik zal er als supporter van het Nederlandse team bij zijn dit weekend in Turijn.
De gehele wereld top van ultra runners gaan 24 uur knallen om zo veel loop km te maken in 24 uur tijd.
Ik zal regelmatig update geven en proberen fotos te plaatsen.

Er is speciaal een supporters facebook pagina gemaakt om het Nederlandse team te ondersteunen.
Kom eens langs om te kijken en geef ook die steun aan de deelnemers.


Zie: https://www.facebook.com/events/500487603433350/

 
Reacties

De 60km van Texel in 5:37 uur!!!!!!!

 Ik zit nog steeds na te genieten van het dagje rennen om De Zestig van Texel!!!!. De tegen wind kracht 4 de eerste 35km op het strand en duin waren lastig, maar te doen. Na het laatste stuk strand kon ik aansluiten bij ik meen Frank of Frans en hij kon als haas een mooi tempo lopen  richting vuurtoren, daarna ging ik versnellen en een beetje te snel smile-emoticon...Mede daardoor werd het wat lastig de laatste 15km en om niet helemaal tot aan het gaatje te gaan (de 24 uur is het doel) een aantal keren klein stukje wandelen heuvel op waar dat was...Maar blijf super tevreden en een goed teken richting de 24 uur van Steenbergen in Mei...

 

Reacties

Leiden marathon bestaat dit jaar 25 jaar!..Van de Leiden marathon organisatie kreeg ik een prsoonlijke  uitnodiging van Mok en Tjeerd Scheffer om bij een heerlijke lunch te praten en kennis te maken met de Leiden marathon van toen en heden!. Met nog een aantal bekende bloggers zoals Ronald Meijer, Dick Pluim, John en nog een aantal bloggers waren we uitgenodigd!.

Gezellig hapje eten in Leiden op uitnodiging van de Leiden marathon Organisatie.

Tjeerd wist onder het hapje eten en drankje veel te vertellen over de Leiden Marathon en het verhaal...Natuurlijk ...een persoonlijke Leiden stad seeing en veel gezien van de stad en zijn verleden.. Echt gaaf zeg, wel jammer van de regen en storm wind, maar als hardlopers ben je wel iets gewend, toch wink-emoticon..

Al met al, voor een vervolg vatbaar en natuurlijk bedankt Leiden marathon organisatie, Tjeerd bedankt voor de uitnodiging en gastvrijheid, en weer veel te weten gekomen over Leiden en de marathon...

55km rondje Amsterdam in 5:08 uur!. Start bij Station Sloterdijk en al snel via de pont van Zaandam rondom Amsterdam.. Door de wind in de rug , ben ik veel te snel gegaan en na 30km net voorbij Diemen was het gemiddelde snelheid ruim 11 km/uur.. Het was even zoeken naar de juiste route en plots loop ik Miriam Hölscher tegen het lijf!!!. Jij hier hoor ik haar zeggen, helemaal in Diemen?..Vertel haar van het rondje Amsterdam en ze kan goed de weg aangeven waar ik heen moet..Leu...k om dan een Stamppot loopster tijdens de training tegen te komen in Diemen... De wind is tegen mij gekeerd en ik moet nu echt goed opletten, maar ook in het Amsterdamse bos gaat de route verkeerd... Dan het laatste stuk, harde wind tegen en voel nu wel de te snelle start in de benen!!..Bij het uitkomen bij de oeverlanden ga ik rechtdoor richting Osdorp, later bleek dat ik linksaf moest!!. Veel zoeken en de weg vragen en baal dat ik verkeerd zit, maar heb ook geen zin om het hele stuk terug te rennen!!. Als ik de Osdorper tuincentrum weet te vinden dat zit ik goed en een Ambtenaar van Amsterdam weet te vertellen waar ik heen moet. Dan het laatste stuk naar Station Sloterdijk en zie dat ik 7km minder heb gelopen dan het Rondje Amsterdam zou moeten zijn.. Op zich niet erg, vond de 55km meer dan genoeg en loop een volgende keer zeker goed het rondje smile-emoticon...

Op zich een mooie dag om te lopen, wel behoorlijk stormachtige wind, te snel gegaan wind mee en niet slim... Weer wat geleerd en de snelheid van 10,8km/uur over de 55km iis voor mijn doen erg goed..volgens mij heb ik nog nooit zo snel gerend op zo'n afstand smile-emoticon. Op naar de volgende training..

Reacties

Mooie week was het met leuke hardloop wedstrijden.

Na de CPC loop in Den Haag zijn de trainingen gestaag lekker door gegaan en interval met versnellingen horen daar ook bij.
Zaterdag 14 Maart vroeg naar de Sallandtrail voor dit keer 50km afstand.
Dat Salland super mooi is met heide, heuvels, vergezichten en een pracht van een natuur.
Voor mij was de insteek rustig aan, rugzakje mee en genieten.

In actie bij de Spaarnwoude loop

Bij de start zie en spreek ik veel bekende ultralopers, leuk en weer een tijd geleden zeg!.
Het is mijn eerste ultra run dit jaar en pas mijn tweede lange afstand wedstrijd, dus echt veel minder als voorgaande jaren.
We gaan van start en dan is het heuvels en zandpaden belopen en zo gaan we het hele Salland gebied verkennen.
Verzorging onderweg is prima en zo komen we na 6uur weer terug bij het zwembad van Nijverdal.
Heerlijk zwemmen en dan rustig aan aankleden en weer terug naar Heemskerk..
Mooie dag en run en top.

Zondag 15 maart staat de halve marathon van Spaarnwoude loop op het programma en loop namens de Tatasteel runners van mijn werk.
Ook weer gezellig en dit keer ga ik voor tempo en een halve marathon moet te doen zijn.
Het eerste stuk loop ik op met Linda Voets, maar ze kan veel sneller en dat doet ze prima, later blijkt dat ze eerste dame is geworden!.
Ik zelf ga best goed, alleen de heuvel is lastig en voel bij de laatste km toch de 50km ultra trail in de benen van de dag ervoor.
Maar het gaat goed en na 1:39:38 uur is de 21,1km gedaan....mooie tempo van 12,6km/uur gemiddeld dus conditie is goed.

Gezellige groep hardlopers tijdens de Stamppotrun.

Op de Dinsdag een mooie 35km strand en duin training naar Egmond aan zee en dan Woensdag de 2e Stamppotrun 2015.
Het is erg leuk om dit te organiseren en met 27 deelnemers maken we in de avond een mooie tocht door het duin en over het strand..
na afloop lekker stamppot na keuze nemen en met een drankje erbij super gezellig in Strand tent de Diening.

https://www.facebook.com/events/1578966182348057/

deze laatste dagen even rustig aan gedaan met sporten en op weg naar een nieuwe week.

Reacties

Het voorjaar is nu echt begonnen deze week en wat een mooi weer met zon hebben we toch.

Zondag 8 Maart staat de halve marathon CPC loop in Den haag op het programma!.
We gaan als 2 uur pacer voor Runnersworld tijdens de halve marathon de vele lopers helpen om op een vlakke tijd de 2 uur te rennen.
Het is voor mij een eerste keer om in Den Haag te lopen en met het prachtige weer erbij is het echt genieten geblazen.Natuurlijk slagen we voor onze opdracht en brengen best veel lopers naar een mooie eind tijd.

Het is een gezellige en goed georganiseerde loop en ontmoet veel mede lopers en bekenden, leuk.
Na afloop met de trein weer richting huis en nagenieten van deze mooie dag..
Op facebook is het verhaal en foto album te zien:
https://www.facebook.com/rinus.running/media_set?set=a.10204374869356736&type=1&pnref=story

Vandaag Maandag 9 Maart met vrouwlief heerlijk naar de welness geweest en dat was alweer een tijdje geleden.
Toch wel fijn die warmte, geuren en bubbel de bubbel gebeuren :-).

De komende week natuurlijk de trainingen en Zaterdag de Sallandtrail van 50km op het programma.
Ik heb er zin in en later meer over het komende weekend.

 

Reacties (2)

Ja, de Stamppot run 2015 weer helemaal geslaagd!.
https://www.facebook.com/events/1549156055344824

Met ruim 20 deelnemers gingen we vlak voor zonsondergang van strandtent de Deining te Castricum aan zee het duin en strand verkennen met een leuke groepsloop van 10km.
Met het vallen van de avond waren we precies op tijd uit het duin en het laatste stuk over het donkere strand weer terug naar de Deining.
Daar natuurlijk met zijn allen stamppot eten en een gezellige klets met elkaar.
Dus geslaagd en vee fun.

Helaas waren er toch wat lopers afgemeld door ziek en zeer en ook een aantal waren nog op vakantie.
Daarom op vele verzoek een 2e stamppot run op 18 Maart.
Heb je ook zin om mee te gaan?, zie dan ook op facebook voor het aanmelden.
https://www.facebook.com/events/1578966182348057

Verder, het lopen gaat goed en vandaag 50km rondjes renen rondom mijn huis!.
Net onder de 5 uur dus prima allemaal.
Gaat goed dus..

Reacties (1)

Druk, druk, druk!...

Geen zorgen hoor, het lopen gaat gewoon lekker door hoor!.
Af en toe valt een geplande wedstrijd uit door drukte of dat het niet uit komt.
Waar ik voorheen nog wel eens alles op alles wilde zetten om dan alsnog te gaan naar de hardloop wedstrijden, kies ik er duidelijk voor om meer te letten op regelmaat, lichaam natuurlijk en of het allemaal wel zo handig is thuis en overal...

Verder zijn er duidelijk veel minder wedstrijden dan voorgaande jaren voor 2015!...Lekker gewoon bij je eigen buurt van strand,duin, bos en polders werkt ook goed en je bent veel minder kwijt aan reizen, vroeg op staan, vaak ook veel inschrijf geld wat ze tegenwoordig vragen, een marathon van 40 euro is goedkoop en vaak richting de 70 a 80 euro.
Op het gebied van ultra en trailen gaat het ook behoorlijk in de papieren lopen...Verder is de kans dat je te veel geeft tijdens zo'n wedstrijd veel minder en daardoor kans op blessure veel minder...Dit bevalt mij wel!.

Vandaag een mooie duurloop van 50km naar de Zaanse Schans.

De focus is het Nederlandse kampioenschappen 24 uur run in Mei, daar wil ik een goede prestatie neer zetten en dan moeten de voorbereidingen helemaal kloppen..
Tussen die maanden door zijn er een paar ultra wedstrijden met in Maart de Sallandtrail. De maand April zijn loop km maken en behalve de 60 van Texel ook Limburgzwaarste.
Daarna is het rustig aan afbouwen richting de 24 uur...

Als fun run ga ik als Pacer van Runnersworld voor de CPC 20km loop naar Den Haag!...Ook de door mij georganiseerde Stamppot run volgende week van 10km te Castricum aan zee is een erg leuke, er gaan 26 deelnemers en stampot eters mee!.
Ook staat op de planning het WK/EK 24 uur run te Turijn in Italie...Als begeleider, maar zeker ook voor de fotografie van de wereldtoppers aldaar..Maar zeker ook voor de sfeer erg apart en leerzaam.Vorig jaar toen het wk en ek in Nederland werd gehouden was ik er ook bij, prachtig.
En laat wel, Italie is mooi en warm in April ;-).

Dus genoeg te doen op hardloop gebied de komende tijd.

Reacties (2)

Een mooie week Marokko met de start op 19 Januari 2015 in Fes. Familie bezoek,de stad Fes bezocht en naar het bergplaatsje Efrin.

Na 3 dagen met de trein naar Marrakech voor de marathon en natuurlijk bezoek aan de mooie omgeving van Marrakech met bezoek aan de watervallen van Ouzoud en natuurgebied Ourika vallei . Natuurlijk de Marathon Marrakech 2015 gerend en op de Maandag weer terug

Marathon verslagje:

Marrakech marathon helemaal geslaagd in 4:18 UUR.. Onze Michel zijn eerste marathon in 3:29 uur. Mo in 3:56 uur en Lesley in 4:52 uur.
De start was koud met 4 graden en al snel was het 21 graden maar in de zon 26 graden..... Ik begon rustig met het idee om lekker door te kunnen rennen de laatste gedeelte. Halve marthon tijd in 2:11 uur en daarna tempo iets omhoog. Het is echt warm en water over je heen gooien voor verkoeling. De laatste 8km zijn lastig door vals plat omhoog naar Marrakech .. Uiteindelijk de 4:18 uur en een negatieve split van 4 minuten.

 In de zon gelegen bij het zwembad en lekker relaxt allemaal,  nog de hele dag Marrakech voordat wij met het vliegtuig naar het koude nederland gaan...
Ondertussen alweer een paar dagen terug in Nederland!.

Een mooi geslaagde vakantie week met kou, regen, veel sneeuw, zon, warmte, zwembad, watervallen, wilde apen, marathon, eten, super hotel, familie verblijf, klimmen in de bergen, auto, huren, eigenlijk alles wat je maar kan tegen komen en mee kan maken is wel voor gekomen in deze bijzondere Marokko week..


Gaan we nooit meer vergeten, super..

Ik zou zeggen, kijk eens in de foto album en youtube movie van de Marokko week!.

Pic: https://picasaweb.google.com/109624242763518163723/MaraokkoVakantieMarathon2015#

Youtube movie: https://www.youtube.com/watch?v=EhWxdK2vDu8&feature=youtu.be
Reacties (2)
Rinus running
 
Have fun translating my webpage whit Google into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
 
 
 
Welkom op mijn running site. 
Ik ben Rinus, 50 jaar en woonachtig in heemskerk in Nederland en hardlopen is sinds 2006 mijn passie. Op deze site zal ik mijn loop ervaringen bijhouden. Mijn eerste doel was om een goede Marathon van Amsterdam te lopen  en ondertussen  99 Marathons/ Ultra gelopen.
Na al deze marathons het  jaar 2009 begonnen met het ultra-lopen. Nieuwe uitdagingen in 2015 komen op je pad wat voornamelijk genieten zal wezen . Het jaar 2015 zal dan uitwijzen of het genieten is gelukt en  met een goede voorbereiding en soms keihard trainen  zal dat moeten lukken!... 
Natuurlijk  veel lees plezier en geef ook een reactie op mijn logs.
Groet Rinus
 
E-Mail:harpsluiting@hotmail.com
 
 
2015 wedstrijden:
25/01 Marrakech marathon 42,2km 4:18:47
08/03:
CPC loop 21,1km 1:59:32
14/03:
Salland trail 50km 6:03:00
15/03: Spaarnwoudeloop 21,1km 1:39:38
06/04: 60 van Texel 60km 5:37:05
18/04: Limburg zwaarste 80km 9:38:38
 
  
Snelste tijden (pr) Rinus:
 5   km       21:06  (2009)
 7 km         31:18  (2011) 
 10km:       43:16  (2007)
 12 km:      56:43  (2008)
 14 km:    1:03:30 (2011)
 15km:     1:07:32 (2007)
 16,1km:  1:08:57 (2011)
 20km:     1:32:50 (2007)
 21,1km   1:30:40 (2010)
 25km     2:10:01  (2014)
 27,5km   2:34:46 (2008)
 30km      2:24:48 (2007)
 32km      3:07:14 (2011)
 42,2km   3:28:20 (2009)
 50 km     4:56:36 (2010)
 54 km     5:36:22 (2009)
56km       6:00:43  (2012)
60  km     5:37:05 (2015)
67 km      8:56:06 (2013)
80 km    09:38:38 (2015)
100km   10:35:05 (2009)
6-uur      59,969 km(2010)
100 mijl  20:36:59 uur(2011)
24-uur 181,338 km ( 2011)
 
Aantal wedstrijden:
5   km    2  keer 
7km       1  keer
10km:    20 keer.
12km:    1  keer.
14km     1 keer
15km:    5  keer.
16.1km: 8  keer.
20km:    8  keer.
21.1km: 28  keer.
25km     1 keer
27.5km  1  keer
30km:    3  keer.
32km:    2  keer
 
Marathon 
42.2km: 63 keer
 
Ultra-run
50 km:      14 keer
54 km:      1 keer
56km:       1 keer
60km:       9 keer
67km:       1 keer
80 km:      4 keer
100km:     1 keer
6-uur :      2 keer
100 mijl:   1 keer
24-uur :    3 keer
 
ROPArun 3  keer
 
Totaal 2006 aantal wedstrijd km: 299
 
Totaal 2007 aantal wedstrijd km: 506
 
Totaal 2008 aantal wedstrijd km 634
 
Totaal 2009 aantal wedstrijd km 817
 
Totaal 2010 aantal wedstrijd km 824
 
Totaal 2011 aantal wedstrijd km 1040
 
Totaal 2012 aantal wedstrijd km 778
Totaal 2013 aantal wedstrijd km 688
Totaal 2014 aantal wedstrijd km 986
Totaal 2015 aantal wedstrijd km 273


Categorie├źn
Laatste reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl